Connect with us

Hrvatska

Čestitka ministra Banožića u povodu 29. obljetnice VRO Maslenica

Objavljeno

-

Ministar obrane Mario Banožić uputio je u subotu čestitku u povodu 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije (VRO) “Maslenica ’93.”, istaknuvši da je ta operacija učvrstila vjeru u mogućnosti hrvatskih oružanih snaga u Domovinskome ratu i pokazala da je “svehrvatska pobjeda blizu”.

“Obilježavajući dvadeset i devetu obljetnicu vojno-redarstvene operacije Maslenica sa zahvalnošću i ponosom prisjećamo se svih onih hrvatskih branitelja koji su za hrvatsku slobodu žrtvovali svoje zdravlje i svoje živote. Ova operacija pokazala je kako su, u nevjerojatno kratkom vremenu, hrvatski branitelji, prekaljeni u borbi, izrasli u neslomljivu i pobjedničku Hrvatsku vojsku, unatoč svim okolnostima koje nisu išle na ruku mladoj hrvatskoj državi”, stoji u čestitki ministra obrane sudionicima operacije.

Vojno-redarstvena operacija (VRO) “Maslenica ’93.” bila je prva velika oslobodilačka akcija kojom je u nešto manje od tri dana prije 29 godina oslobođen znatan dio zadarskog zaleđa te su stvorene pretpostavke za ponovno prometno povezivanje juga i sjevera zemlje.

“Imali smo jasne ciljeve i iskazanu volju, zahvaljujući vodstvu na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom. Operacija Maslenica učvrstila je vjeru u naše mogućnosti, a ostvarenom veličanstvenom pobjedom i obranom oslobođenog područja pokazala je svim našim ljudima kako je svehrvatska pobjeda blizu”, ističe Banožić u čestitki.

Naša snaga bila je zajedništvo, domoljublje i želja da jednom za sva vremena budemo svoji na svome, u jednoj i jedinstvenoj Hrvatskoj, dodao je te čestitao sudionicima VRO “Maslenica ’93.” uz poruku: “Ponos je riječ koja obilježava ove dane!“. (Hina)

VRO Maslenica – 5 minuta za sjećanje

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari