Connect with us

Hrvatska

Čestitka ministra polaznicima obuke za razvoj vođa nakon hodnje od Udbine do Knina

Objavljeno

-

Ministar obrane Mario Banožić uputio je polaznicima sedmog naraštaja obuke za razvoj vođa čestitku nakon završne 88 kilometara duge hodnje od Udbine do Knina koja je bila krajnji test njihove izdržljivosti i sposobnosti, priopćilo je u srijedu Ministarstvo obrane.

“Zbog svakoga od vas ponosno mogu reći kako čvrsto vjerujem u sjajnu budućnost Hrvatske vojske”, poručio je ministar polaznicima 7. naraštaja obuke za razvoj vođa Središta za razvoj vođa “Marko Babić”, Zapovjedništva za obuku “Fran Krsto Frankopan”.

Ministar je naveo da je hodnja od Udbine do Knina bila krajnji test izdržljivosti i svih sposobnosti polaznika koji su ponovo dokazali koliko su izvrsni. Završna obuka je, naglasio je ministar zahtijevala od polaznika da ulože maksimalno sva svoja znanja i vještine te pomiču vlastite granice.

“Budite ponosni što uz stečena nova znanja, promičete i sva ona iskustva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Ti teški ratni dani pokazali su kako je upravo dočasnik temelj pobjeda i uspjeha, a središte u Šepurinama bilo je rasadište vrhunskih ratnika i vođa, istaknuo je Banožić. (Hina)

Polaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplome

Dodjelom diploma i znački na Kninskoj tvrđavi završila je šestotjedna obuka 7. naraštaja polaznika obuke za razvoj vođa Središta za razvoj vođa “Marko Babić”

Polaznicima 7. naraštaja obuke za razvoj vođa Središta za razvoj vođa “Marko Babić”, Zapovjedništva za obuku “Fran Krsto Frankopan” nakon završne 88 kilometara duge hodnje od Udbine do Knina u srijedu 27. srpnja 2022. na Kninskoj tvrđavi uručene su značke i diplome.

Na uspješno završenoj obuci polaznicima je čestitao načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj koji je posebno istaknuo završni čin cijele obuke, 88 kilometara dugu hodnju od Udbine do Knina čime su još jednom spojena dva grada koja znače puno u povijesti hrvatske države.

“Cilj obuke nije bio provjeriti vaše psihofizičke sposobnosti. Cilj obuke je bio ukazati vam na značaj kolektiva i timskog rada, kao i ukazati na sve izazove donošenja odluke pod stresom i opterećenjem. Na vama je cjeloživotno učenje i usavršavanje, budite uspješni vođe i upravljajte ljudima tako da ih motivirate i ohrabrujete”, zaključio je admiral Hranj.

Zapovjednik ZOD-a brigadni general Ljubas polaznicima obuke čestitao je na uspješnoj i profesionalno odrađenoj zadaći i naglasio kako obuka za razvoj vođa pod geslom “ZNOJ ŠTEDI KRV” ostvaruje viziju razvoja časnika i dočasnika u stručne, odlučne, prilagodljive i visoko motivirane vođe koji će biti primjer podređenima i oslonac nadređenima u provedbi zadaća.

“Budite ponosni sljednici dragovoljaca Domovinskog rata i ponosni pripadnici pobjedničke Hrvatske vojske”, poručio je brigadni general Ljubas.

Najboljim polaznikom sedmog naraštaja proglašen je poručnik Vid Števinović koji je nagrađen samokresom HS s posvetom načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

“Dao sam sve od sebe na iznimno zahtjevnoj obuci i trudio sam se u svakom trenutku podizati zajednički duh i zajedništvo i mislim da su kolege to prepoznali i zbog toga me odabrali za najboljeg polaznika naraštaja”, rekao je poručnik Števinović.

Izazovnu i vrlo zahtjevnu obuku za razvoj vođa Središta za razvoj vođa “Marko Babić” završilo je 50 polaznika 7. sedmog naraštaja, među kojima je pet žena, a njihovim završetkom do danas je obuku uspješno završilo 319 pripadnika Hrvatske vojske.

Svečanoj završnoj ceremoniji u Kninu nazočili su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić, zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” brigadni general Željko Ljubas, zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadni general Dražen Ressler, zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade brigadir Valentin Skroza i drugi. (Hina/MORH)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari