Connect with us

Razno

Čestitka Petra Škorića povodom Dana policije i blagdana svetog Mihovila arkanđela

Objavljeno

-

Danas katolički vjernici u cijelom svijetu obilježavaju blagdan svetog Mihovila arkanđela, anđela čuvara Crkve i predvodnika nebeske vojske u pobjedonosnoj borbi protiv sotone i zla. Upravo zbog tog značaja, sveti Mihovil je nebeski zaštitnik policajaca, vojnika, padobranaca i pilota i zato ovaj dan obilježavamo i kao Dan policije.

Svim hrvatskim policajkama i policajcima koji čine našu Domovinu sigurnom od srca čestitam Dan policije i blagdan svetog Mihovila arkanđela, vašeg nebeskog zaštitnika! Hvala vam na vašoj plemenitoj i požrtvovnoj službi, što čuvate naše društvo i naše granice riskirajući svakodnevno vlastite živote i vlastito zdravlje. Neka vam borba svetog Mihovila protiv zla bude svakodnevni poticaj u obavljanju vaše odgovorne službe.

Ovaj veliki svetac slave brojne lokalne zajednice diljem naše Lijepe naše: od Bjelovara, Šibenika, Trilja, Dugopolja, pa do Runovića i Prološca u Imotskoj krajini.

Svima koji slave današnji blagdan, a posebice onima koji su dobili ime po svojim nebeskim zaštitnicima Mihaelu, Gabrielu i Rafaelu, od srca čestitam njihov blagdan i imendan!

„Sveti Mihaele arkanđele,
brani nas u boju;
protiv pakosti i zasjedama đavolskih budi nam zaklon.”

Petar Škorić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas