Čestitka Predsjednice Republike u povodu Dana neovisnosti

0

Čestitka Predsjednice Republike u povodu Dana neovisnosti

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u čestitki u povodu Dana neovisnosti svim je Hrvaticama i Hrvatima te hrvatskim državljanima u domovini i diljem svijeta poručila kako je stvarna snaga hrvatske države u zajedništvu svih, u samopouzdanju, mladima i vjeri u budućnost.

Svim Hrvaticama i Hrvatima te hrvatskim državljanima u domovini i diljem svijeta srdačno čestitam Dan neovisnosti Republike Hrvatske.

Među važnim nadnevcima u našoj povijesti 8. listopada ima posebno mjesto kao dan konačnog i neopozivog stupanja na snagu odluke o neovisnosti Republike Hrvatske. Taj povijesni cilj ostvarili smo nakon mnogih stoljeća borbi za opstojnost i slobodu. Stoga se danas sa zahvalnošću sjećamo svih koji su kroz povijest žrtvom rada i života pridonijeli njegovu ostvarenju.

Danas, kao neovisna država koja je punopravna članica međunarodne zajednice i Europske unije, imamo sve formalne pretpostavke za slobodan nacionalni i društveni razvoj i afirmaciju u svijetu. No stvarna je snaga naše države u nama, u našem zajedništvu i samopouzdanju, u našim mladima i našoj vjeri u budućnost.

Uvjerena sam da ćemo ostvariti sve razvojne ciljeve kojima težimo. Vjerujem u budućnost naše neovisne Hrvatske!

Hrvatska slavi Dan neovisnosti

facebook komentari