Connect with us

Hrvatska

Čestitka predsjednika Vlade Plenkovića u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

Objavljeno

-

Hina

Predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao je u četvrtak Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, podsjetivši na dane ponosa, slave i nacionalnog zajedništva te na hrabrost, odlučnost i žrtvu branitelja, a u čestitki je istaknuo i da je ovo godina ostvarivanja strateških ciljeva za Hrvatsku.

“Poštovane Hrvatice i Hrvati u domovini i svijetu, drage sugrađanke i sugrađani, poštovani hrvatski branitelji, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, te 27. obljetnicu vojno redarstvene operacije Oluja obilježavamo trenutke ponosa, slave i nacionalnog zajedništva! Prisjećamo se i hrabrosti i odlučnosti hrvatskih branitelja, kojima smo neizmjerno zahvalni jer bez njihove žrtve ne bi bilo slobodne i demokratske Hrvatske.”

Stoga je”, istaknuo je, “naša trajna obveza i odgovornost da hrvatskim braniteljima osiguramo dostojanstven status, da štitimo dignitet Domovinskog rata te da jačamo i moderniziramo Hrvatsku vojsku i policiju”.

Podsjetio je da je u najtežim trenucima agresije hrvatski narod pokazao svoju nepokolebljivost, zajedništvo i domoljublje.

“Uz vodstvo dr. Franje Tuđmana i hrabrost hrvatskih branitelja, ostvario je tisućljetni san o slobodnoj i demokratskoj vlastitoj državi. Državništvo tadašnjeg hrvatskog vodstva i požrtvovnost naših branitelja, vojnika i policajaca trajna su nam inspiracija u zalaganju za boljitak Hrvatske i svakog hrvatskog čovjeka!”, naglasio je Plenković.

U čestitki u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti istaknuo je i kako je ovo godina ostvarivanja strateških ciljeva za Hrvatsku.

“Otvorili smo Pelješki most, čime smo ostvarili generacijski san o spajanju hrvatskog teritorija. Uskoro postajemo članica europodručja, čime će naše gospodarstvo postati zaštićenije i otpornije na buduće krize. Ulaskom u Schengenski prostor olakšat ćemo kretanje ljudi i roba, izvoz naših proizvoda i dolazak europskih turista. Tom dubljom integracijom u Europsku uniju pridružit ćemo se”, rekao je Plenković, “krugu najrazvijenijih europskih država, osnažiti svoj suverenitet i povećati utjecaj”.

U odgovoru na sve izazove i krize s kojima se suočavamo, Vlada će, poručio je, poduzimati sve da zaštiti građane i gospodarstvo, i da Hrvatska nastavi ići naprijed, koristeći pritom sve prednosti članstva u Europskoj uniji.

“Uime Vlade i svoje osobno, od srca vam svima čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, a hrvatskim braniteljima želim da ponosno proslave svoj dan i da osjete istinsku zahvalnost cijele nacije na svemu što su učinili za slobodu naše domovine!”, stoji na kraju premijerove čestitke u u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas