Pratite nas

Četiri hrvatska vaterpolista snimila su novu kampanju uoči Europskog prvenstva koje se održava u Budimpešti

Objavljeno

na

Četiri hrvatska vaterpolista snimila su novu kampanju uoči Europskog  prvenstva koje se održava u Budimpešti. Za razliku od kalendara koji su prošle godine snimali samo u kupaćim gaćama, sada su bili u čednijem izdanju.

Savjeti mladim sportašima

Snimanjem kalendara probili smo led. Nismo baš navikli na ovakva snimanja, no rezultat je bio odličan kao i reakcije, tako da smo se bez brige i ovaj put prepustili u ruke fotografu Goranu Matijašecu, koji je pravi profesionalac pa je snimanje bilo brzo i zabavno!, kaže nam vaterpolist Marko Bijač.

hvala vam budimpešta

Sa suigračima koji su snimili kampanju, Lukom Bukićem, Paulom Obradovićem iPetrom Muslimom na ovaj način htio je poslati poruku zahvale svim navijačima naše reprezentacije. – Htjeli smo naglasiti koliko su nam bitni navijači, oni su ti zbog kojih ostavljamo srce u bazenu, a ovom kampanjom šaljemo poruku i mladim sportašima da smo tu za njih, da smo otvoreni za savjete, poručuje Muslim. On se fotografirao s navijačem Žarkom, a koliko se razlikuje ovo od snimanja u kupaćim gaćama, kaže: Iako smo na prvom snimanju bili u kupaćim koje su nam normalno radno odijelo, moram priznati da je ovo drugo bilo lakše i opuštenije.

Njegov suigrač Luka Bukić fotografu je pozirao u društvu nekada proslavljene manekenke Zvončice Vucković. – Zvončica je iznimno draga žena. Otkrila mi je nekoliko trikova kako što bolje pozirati pred kamerom, a moram priznati kako me iznenadila poznavanjem naše reprezentacije i uspjeha naših starijih kolega, prenosi Luka dojmove sa snimanja.

Paulo Obradović svoj vizual snimio je u društvu manekenke Kim Kosanović. Je li time izazvao ljubomoru kod svoje djevojke? – Snimanje je bilo opušteno, a cura nije ljubomorna. Ovo je pozitivna i lijepa kampanja tako da jedva čekamo da izađe, kaže Paulo.

Marko Bijač za partnera na snimanju dobio je mladog vaterpolista Tomislava iz zagrebačke Mladosti. – Sjećam se koliko su meni značili savjeti oca koji je isto bio vaterpolist tako da sam s velikom pažnjom rado savjetovao Tomislava, kao što smo i na raspolaganju svim mlađim uzrastima, kaže Marko Bijač.

Ovom kampanjom pozivaju navijače da ih bodre od 13. do 26. srpnja na EP-u, a hoće li i njihove bolje polovice biti na tribinama u Budimpešti? – Moja će nas Zrinka najvjerojatnije bodriti s tribina i u Budimpešti, a ovom bih prigodom pozvao sve one koji su u mogućnosti da dođu na ovaj praznik vaterpola, poručuje Marko.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

‘Prevršili ste svaku mjeru bagro!’

Objavljeno

na

Objavio

Partizansko-komunistički koljači i njihovi potomci fašisti koji glume antifašiste primjenjuju i dalje metode osuđenih totalitarističkih sustava uz blagoslov ministarke Obuljen.

Prevršili ste svaku mjeru bagro!

Na ulaz u zagrebački HNK postavljen je rad “Zagrljaj fašizma dugo nije bio čvršći”, s fotografijom Zlatka Hasanbegovića i Velimira Bujanca u zagrljaju, a riječ je o bolesnoj čestitci tzv. redatelja Olivera Frljića za dan antifašističke borbe koja zaslužuje svaku osudu.

Ovim novim istupima Frljić se svrstao uz bok najvećih fašista i propagatora metoda osuđenih totalitarnih režima.

Krajnje je vrijeme reći mu STOP tvojoj bolesnoj MRŽNJI Frljiću kad već ministarka neće i čuva ga očito za sjeme, komentirala je Zorica Gregurić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Gordan Maras govori srpskim standardnim jezikom!

Objavljeno

na

Objavio

Gordan Maras, predsjednik zagrebačkoga SDP-a, gostujući u emisiji Direkt RTL-a (19. lipnja 2018.), u razgovoru od samo šest minuta izgovorio je toliko nepravilnosti, tuđica, srbizama, poštapalica i drugih netočnosti da je teško povjerovati u njegov pravilan i pozitivan odnos naspram hrvatskomu standardnom jeziku?

Na početku je sve gledatelje pozdravio srpskim izrazom dobro veče, iako u hrvatskom standardnom jeziku postoje dva izraza dobra večer i dobar večer.

Onda je nastavio uporabom tuđica koje prihvaća srpski standardni jezik, primjerice: transparentno, rejting, potencijal, konsolidirati, alternativa, centar, pardon, realizacija, vizija, ambicija, konstrukcija, prvenstveno, infrastruktura, konflikt i dr., dok hrvatski standardni jezik traži uporabu hrvatskih riječi – zamjenu ako postoji.

Previše je rabio imenički srpski genitiv (dvije imenice, umjesto pridjev i imenica što traži hrvatska jezična norma) pa kaže, primjerice: centar grada umjesto gradski centar ili još bolje gradsko središte, zatim je više puta govorio građanima Hrvatske umjesto hrvatskim građanima, također često je rabio izraz vodstvo stranke umjesto stranačko vodstvo, vladanje Bandića umjesto Bandićevo vladanje, cilj SDP-a umjesto SDP-ov cilj, smisao SDP-a umjesto SDP-ov smisao i dr.

Zatim rabi sljedeće srbizme ili riječi i izraze koje pripadaju srpskomu standardnom jeziku, a ne hrvatskomu standardu, primjerice: narednih mjeseci umjesto sljedećih, idućih mjeseci, desiti umjesto dogoditi, da li umjesto je li, pardon umjesto ispričavam se, oprostite, šta umjesto što, ka nekom cilju umjesto k nekom cilju ili samo bez prijedloga; nekom cilju, prvenstveno umjesto prije svega, ponajprije, najprije i sl.

Veznik da čest je u uporabi u hrvatskomu standardnom jeziku, ali ako se njime pretjera kao što to čini g. Maras, onda je popularno i razumljivo rečeno srpska dakavica, evo samo dio iz njegova govora: da postane, da mogu, da vide, da može, da mora, da bude, da zaslužimo itd.

Ili neke poštapalice, primjerice: Pa ja sam uvjeren…, ne treba pa, zatim na kraju krajeva, s druge strane, s te strane…

Za sve navedene nepravilnosti nema opravdanja dok bi za riječi stav i stvar mogao imati, iako bi bilo bolje da riječ stav ostavi u značenju položaju tijela: klečeći, sjedeći, stojeći stav i sl., a rabi jednu od sljedećih riječi; stajalište, mišljenje, gledište, motrište ili ja držim, smatram i sl.

Gospodin Maras i mnogi govornici kada ne znaju što će reći, onda kažu, primjerice: te stvari, ove stvari, puno stvari, prva stvar i sl., a zapravo riječ je svemu drugom, a ne o stvarima.

Toliko nepravilnosti u šest minuta, damo li dvije minute voditeljici koja je bila razgovorljiva, onda je stanje još nepodnošljivije.

Dr. sc. Ilija Protuđer, jezikoslovac iz Splita

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori