Connect with us

Herceg Bosna

Ćeteristo ćetrdeset osmi skokovi skakaća sa ‘Starog Mosta’

Published

on

Lorens Listo pobjednik je 448. izdanja skokova sa Starog mosta u Mostaru u disciplini lasta. To je Listi osma pobjeda u ovoj disciplini. U disciplini skokova na noge – let, pobjednički trofej pripao je Igoru Kaziću.

Kao i svake godine upriličena su natjecanje u dvije discipline i to u skokovima na glavu, poznatijima kao mostarska lasta, te na noge.

skokovi4487

Na natjecanju je sudjelovalo više od 60 skakača iz cijele regije, a najviše iz Mostara.

Skokove su obilježile i brojne popratne manifestacije kao što su turnir u tavli, a u jutarnjim satima organizirano je ispijanje kave iz najveće džezve na svijetu.

Sve gledatelje očekuju večernji skokovi sa bakljama koji će se upriličiti u 22 sata.

“Skočiti sa Starog mosta je nevjerovatan osjećaj, neopisiv, i svako tko voli adrenalin i ekstremni sport treba se početi baviti skokovima”, kazala je hrabra Konjičanka Dajana Dangubić, koja je jedna od rijetkih pripadnica ljepšeg spola koja je skočila sa Starog mosta u Mostaru.

Dajana je na ovogodišnjim 448. skokovima s mostarskog simbola, Starog mosta, skočila u revijalnom dijelu, i ovo joj je treći skok.

“Kada izroniš iz vode neopisiv je osjećaj, osjećaj da si živ, a da si uradio nešto tako ogromno i da si sam sebi pokazao da si sposoban. Posebno zbog toga što sam žensko. Za muškarce je lakše, jer se smatraju jačim, hrabrijim, ali činjenica da sam žensko, popela sam se na takvu visinu i učinila ogromnu stvar, izaziva osjećaj sreće”, kazala je Dajana.

Ova 24-godišnjakinja, inače državna prvakinja u dizanju tegova, skokovima u vodu se ne bavi profesionalno, a na skok sa Starog mosta ponukala ju je strast za ekstremnim sportovima.

bljesak/Galerija fotografija

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari