Pratite nas

Politika

Četnici ponovno napadaju: Četnička diverzantska skupina najavila dolazak u Hrvatsku, obavještena i SOA!

Objavljeno

na

Pripadnici diverzantsko-izviđačke jedinice Vojske srpske Krajine najavili su organizirani dolazak u Hrvatsku 10. kolovoza! Žele doći u selo Žirovac između Gline i Dvora na Uni. Tvrde da su tamo, tijekom vojno redarstvene akcije ‘Oluja’, Hrvati zajedno s Muslimanima poubijali Srbe. Riječ je o još jednoj srpskoj provokaciji i pokušaju falsificiranja povijesti jer se radi o pripadnicima srpske paravojske i srpskim civilima koje je u tzv. izbjegličkoj koloni u kolovozu 1995. godine pobila jedinica komandanta srpske paravojske Mile Novakovića, pri proboju iz Hrvatske, kaže pouzdan izvor u razgovoru za naš portal. Predvodnik ‘akcije’ dolaska u Hrvatsku je izvjesni Željko Vukelić, komandant voda 21. diverzantskog odreda Kordunaškog korpusa tzv. Vojske Republike Srpske Krajine. Odred je to kojega je formirala, opremila i obučila ‘Uprava bezbednosti Saveznog sekretarijata za Narodnu obranu Republike Jugoslavije’.

Obuku za izviđača i diverzanta Željko Vukelić završio je u Pančevu u Srbiji. Odred je oformljen isključivo za potrebe ratovanja u Hrvatskoj, 10. ožujka 1993. godine, a pripadnici te specijalne srpske paravojne postrojbe bili su smješteni na poligonu u Slunju, koji je tada pod četničkom okupacijom. U lipnju i srpnju ove godine, Vukelić je na nekoliko javnih skupova diljem Srbije, animirao srpske ratne veterane da i oni dođu u Žirovac.  Inače, Vukelić ne krije da je ratovao u Hrvatskoj pa je tako nedavno za srpske medije izjavio da samo oni koji su ‘lično’ stradali u ratu, i na prvoj crti bojišnice, imaju kredibilitet. Srbija se dakle, po ovom diverzantu, branila u Slunju, gdje je zajedno sa svojim suborcima bio smješten.
Nije tajna da je Željko Vukelić bio aktivni vojnik i da je ratovao u Hrvatskoj. Naš izvor kaže da je 1993. godine i ranjen u obje noge, zajedno s još osam svojih suboraca. U mjestu Čičin most na vojnom poligonu u Slunju, TAM-om 110 naletjeli su na protutenkovsku minu. O najavljenom dolasku srpskih diverzanata, još prije nekoliko mjeseci, obavješten je ministar branitelja Fred Matić, doznajemo. On je pak tu informaciju proslijedio ministru policije Ranku Ostojiću, ali i prvom čovjeku Sigurnosno obavještajne agencije (SOA), Draganu Lozančiću.

Prije nekoliko mjeseci Željko Vukelić bio je zagovornik podizanja četničkog spomenika u Žirovcu.
Dolazak specijalne diverzantsko-izviđačke jedinice vojske Krajine 10. kolovoza u Hrvatsku, na svojim stranicama najavljuje i portal banija.rs koja je smještena na adresi Veritasa Save Štrbca.

Zbog dolaska terorističko-diverzantske skupine, kako kažu, zabrinute Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije, za 1. kolovoz najavili su izvanrednu konferenciju za novinare.

dnevno.hr

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Politika

Hasanbegović i Esih žele ukloniti bistu Ive Lole Ribara

Objavljeno

na

Objavio

Klub zastupnika u zagrebačkoj skupštini Neovisni za Hrvatsku od gradonačelnika Milana Bandića traži da makne bistu Ive Lole Ribara.

Kako je na svom Twitter profilu objavila Sandra Švaljek, Hasanbegović i Esih žele ukloniti spomenik Ive Lole Ribara mjesec dana nakon što je postavljena.

Podsjetimo, bista je u parku Prilaza baruna Filipovića postavljena prije nešto više od mjesec dana, i to zato jer je Bandić, da bi zadržao vlast, popustio pod pritiscima Neovisni za Hrvatsku koji su tražili uklanjanje Trga maršala Tita. Bandić je Titovo ime maknuo iz centra Zagreba, a postavljanje biste Ive Lole Ribara poslužilo mu je kao kompromisno rješenje, piše N1

Neovisni za Hrvatsku, koje predvode Zlatko Hasanbegović i Bruna Esih, s Bandićem su snage udružili nakon što je gradonačelnik pristao na uklanjanje imena Trga maršala Tita.

Milan Bandić vratio bistu Ive Lole Ribara i najavio povratak sedam sekretara SKOJ-a

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Politika

Škegro povjerenstvu: U sindikatima tražite glavne saveznike Todorića

Objavljeno

na

Objavio

Borislav Škegro, bivši ministar financija i potpredsjednik vlade zadužen za gospodarstvo danas je pred saborskim Istražnim povjerenstvom rekao kako je slijedom te funkcije vodio značajan dio aktivnosti vezanih uz privatizaciju.

Javnosti je poznato da sam  sudjelovao u nekim od najvećih privatizacijskih projekata te ih osobno vodio – privatizacija 35 posto dionica Hrvatskog telekoma, listanje Plive na londonskoj burzi, Ericsson Nikola Tesla te brojne druge privatizacije. Poznate su mi brojne činjenice koje interesiraju ovo povjerenstvo, rekao je Škegro.

Rekao je kako Agrokor u devedesetima nije bio nekakva posebna tema te da i njega zanima konačan odgovor na pitanje kako je nastao Agrokor i čije je ono dijete.

Škegro je ispričao kako je 1997. Todorić u pismu predsjedniku Tuđmanu tražio da mu se omogući kupnja većinskog paketa dionica Podravke. Rekao je kako je Tuđmanu iznio tri razloga zbog kojeg se tome protivi: lokalna zajednica apsolutno je protiv ne Ivice Todorića nego bilo koga tog formata tko bi pokušao preuzimati Podravku, u tom trenutku Podravka je bila potencijalnija preuzeti Agrokor nego on nju i Podravka je imala puno snažniji menadžment nego Agrokor.  Naveo je i kako nije bilo nikakvih razloga da bi se govorilo o slušanju tuđmana ili odluci o 200 obitelji.

Kao glavne saveznike Agrokora Škegro navodi sindikate. Ako doista postoji interes da se ispita ovaj slučaj pozovite tadašnje predstavnike sindikata. Uz pomoć sindikata prisiliti vladu da mu se prodaju neke dionice – to je bio obrazac, ustvrdio je Škegro.

Škegro je pozitivno odgovorio na pitanje Ante Babić (HDZ) je li mu imperativ kao potpredsjednika vlade bilo privatizirati što je moguće veći broj poduzeća. To je bio dio političkog programa vlade i predsjednika republike u tim teškim, nepovoljnim okolnostima za bilo kakvu privatizaciju. To je nama bio jedan od osnovnih zadataka. Rekao je kako transkripti saborske rasprave iz studenog 1994. godine govore o kontekstu u kojem se privatizacija odvijala.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari