Connect with us

Iz Svijeta

Četvero policajaca ubijeno u Sjevernoj Karolini

Objavljeno

-

Četvero je policajaca ubijeno, još četvero ozlijeđeno u pucnjavi u gradu Charlotte u američkoj saveznoj državi Sjevernoj Karolini, u kojoj je ubijen i počinitelj, kazala je tamošnja policija u ponedjeljak

Šef policijske uprave Charlotte-Mecklenburg Johnny Jennings kazao je na konferenciji za novinare da je troje ubijenih policajaca bilo članovi američke radne skupine za bjegunce, koju čine policajci iz različitih agencija. Četvrti je policajac bio Joshua Eyer koji je šest godina služio u upravi Charlotte-Mecklenburg, potvrdio je Jennings.

“Danas je tragičan dan za grad Charlotte i za policiju”, kazao je Jennings. “Izgubili smo heroje koji su samo htjeli zaštititi našu zajednicu”.

Policajci su ubijeni dok su osuđivanom zločincu namjeravali uručiti nalog za uhićenje. Došli su do kuće u kojoj se osumnjičeni nalazio, kad je isti počeo pucati po njima, rekao je Jennings. Uzvratili su paljbu te je osumnjičeni ubijen u dvorištu ispred kuće.

Policajci su potom počeli pucati unutar kuće. Nakon napetog okršaja, tim SWAT pregledao je kuću te priveo dvoje koji su se nalazili u kući. Vjeruje se da je barem jedan od njih pucao na policajce, kazao je Jennings.

Osim četvero ubijenih, Jennings je poručio da je upucano i četvero policajaca uprave Charlotte-Mecklenburg koji su bili na mjestu zločina. Jedan je u kritičnom stanju, dok su trojica stabilno.

Predsjednik SAD-a Biden obaviješten je o incidentu te je razgovaro s guvernerom Sjeverne Karoline Royem Cooperom, poručila je Bijela kuća, prenosi Reuters. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas