Connect with us

Iz Svijeta

Charels Michel zbog rezolucije o Jasenovcu odgodio posjet Podgorici?

Objavljeno

-

Foto: EPA

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel odgodio je najavljeni posjet Crnoj Gori, objavile su u nedjelju podgoričke Vijesti.

Prema naslužbenim saznanjima tog lista iz vrha crnogorske vlasti, razlog odgađanja posjeta Crnoj Gori, kako je potvrđeno listu, je usvajanje Rezolucije o genocidu u logorima Jasenovac, Dachau i Mauthausen u crnogorskom parlamentu.

Vijesti podsjećaju da je predsjednik Europskog vijeća trebao boraviti u Crnoj Gori 2. i 3. srpnja, na poziv predsjednika države Jakova Milatovića.

Osim susreta s Milatovićem na Cetinju i izjava za javnost, Michel se trebao u srijedu obratiti crnogorskom parlamentu, za kada je je i zakazana posebna sjednica prvog redovnog zasjedanja.

Skupština Crne Gore u petak je na inicijativu prosrpske i proruske desnice usvojila rezoluciju o genocidu u sustavu logora Jasenovac, Dachau i Mauthausen.

Rezoluciju je podržalo 41 zastupnik vlasti, dok je oporba i jedan dio vladajućih zastupnika napustio dvoranu. Tako gotovo polovica od ukupno 81 zastupnika nije sudjelovala u glasanju o rezoluciji. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas