Connect with us

BiH

Charles Michel okuplja tročlano Predsjedništvo te dužnosnike petnaest političkih stranaka iz BiH

Objavljeno

-

Foto: EPA

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel okupit će danas u Bruxellesu tročlano Predsjedništvo te dužnosnike petnaest političkih stranaka iz BiH koje imaju zastupnike u državnome Parlamentu kako bi pokušao s njima definirati svojevrsnu mapu put s kojom bi BiH eventualno pokušala doći do kandidacijskog statusa 2023. godine, piše Večernji List

No, s obzirom na format sastanka na kojega su pozvane teško posvađane stranke, još u vremenu kada je doslovno počela kampanja za izbore ne treba zapravo očekivati veliki rezultat. Osim općih poruka koje će se svesti upravo na ponavljanje načela o nužnosti reformi, očuvanju BiH…

Ususret okupljanja u Bruxellesu jasnu je poruku uputio čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović koji će tamo biti čelnik jedine hrvatske političke stranke kako ne želi biti zajedno na sastanku, pa čak niti u istoj prostoriji sa čelnikom DF- a i trostrukim uzurpatorom hrvatske pozicije u državnom Predsjedništvu Željkom Komšićem kojega je nazvao drugim bošnjačkim članom Predsjedništva BiH.

“Izborna je kampanja i ne pada mi na pamet ući u jednu takvu utakmicu. A još manje da na bilo koji dokument stavim zajedno potpis s ta dva bošnjačka člana Predsjedništva”, rekao je Čović.

Kako doznaje Večernji list, Čović će nakratko pozdraviti i zahvaliti predsjedniku Michelu za angažiranje oko BiH, i tu će sve završiti. Uz Čovića put u Bruxelles su potvrdili čelnici Elmedin Konaković (NiP), Edin Forto (NS), Nermin Nikšić (SDP BiH), Bakir Izetbegović (SDA), Željko Komšić (DF), Nenad Nešić (DNS), Dragan Čović (HDZ BiH), Senad Šepić (NB), Nermin Ogrešević (NES), Elzina Pirić (PDA), Branislav Borenović (PDP), Mirko Šarović (SDS), Milorad Dodik (SNSD), Petar Djokić (SP) i Nenad Stevandić (US). Odlazak u Bruxelles iz osobnih razloga otkazao je čelnik SBB-a BiH Fahrudin Radončić.

Taj bi sastanak trebao potrajati dva i pol sata.

Doznaje se kako će se prije okupljanja na visokoj razini s europskim dužnosnicima pripremni sastanak održati predstavnici nekoliko hrvatskih, bošnjačkih i srpskih stranaka.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas