Connect with us

Gluposti

CIA objavila fonetsku analizu: Josip Broz Tito nije bio jugoslovenskog porijekla

Objavljeno

-

Predsjednik bivše Jugoslavije Josip Broz Tito nije bio ‘jugoslovenskog porijekla’, navedeno je u dokumentu o fonetskoj analizi jezika kojim je govorio, a koji je nedavno objavljen na stranicama američke Centralne obavještajne agencije, prenose Banjalučke Nezavisne Novine.

[ad id=”68099″]

U dokumentu, sa kojeg je nedavno skinuta oznaka tajnosti, zaključuje se da je Tito govorio ‘srpskohrvatski’, koji mu je “navodno” materinski (koji je to jezik opa.K.), ali sa “stranim naglaskom”. U opsežnoj analizi eventualnih jezika, koji bi Titu stvarno mogli biti materinski ili pak bliskiji od srpskog ili hrvatskog, navedeni su ruski i poljski.

“Samoglasnik i isto se izgovara poslije mekih i tvrdih suglasnika u kako navode ‘srpskohrvatskom’ jeziku. Na drugoj strani, oni čiji je materinski jezik ruski ili poljski vjerojatno bi obje riječi izgovarali sa umekšanim n, dodaje se.

To je upravo Titov izgovor ‘srpskohrvatskog’ jezika i on se najbolje opisuje kao strani naglasak”, navodi se u analizi.

Autori dokumenta kažu da bi bilo logično pretpostaviti da je kontroverzni Tito Rus ili Poljak, ali naglašavaju da se njegov identitet samo može pretpostaviti, kao i da sigurno nema “jugoslovensko porijeklo”. (koje je to porijeklo isto nemamo pojma, opa.K.)

Oni zaključuju da upravo Titovo nejugoslovensko porijeklo može objasniti njegovu nepristranost i dosljedno tome “uspjeh” u razrješavanju raznih problema i sukoba etničkih grupa u Jugoslaviji.

Autori analize, koja je rađena na osnovu jednog Titovog govora iz 1977. godine, zaključuju da bi bilo kakvo dalje istraživanje stvarnog i pravog Titovog identiteta služilo samo u akademske svrhe, prenose nezavisne.com.

>>Jozef Klein je pravo ime Josipa Broza (1.dio)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari