Connect with us

Naši u svijetu

CIA otkrila što se zaista događa u Zoni 51

Published

on

Zona 51, nalazi se oko 200 kilometara sjeverozapadno od Las Vegasa, a u popularnoj je kulturi postala simbol vladine tajanstvenosti kad je u pitanju ostvarivanje kontakata s vanzemaljcima.

Zona 51 oduvijek je fascinirala pobornike teorija zavjere i zaljubljenike u paranormalno, a CIA je napokon i službeno priznala postojanje kontroverznog teritorija, javlja CNN.

Ipak, prema njihovim tvrdnjama, Zona 51 nije područje na kojem se vrše eksperimenti nad vanzemaljcima nego služi za testiranje vladina programa zračnog nadzora.

Zona 51 nalazi se oko 200 kilometara sjeverozapadno od Las Vegasa, a u popularnoj je kulturi postala simbol vladine tajanstvenosti kad je u pitanju ostvarivanje kontakata s vanzemaljcima.

Najnoviji dokumenti u kojima CIA priznaje postojanje Zone 51 tako ne spominju obdukcije vanzemaljaca ili parkiralište za svemirske brodove.

Otkriće CIE teško da će promijeniti mišljenja onih koji su uvjereni da civilizacije iz svemira redovito posjećuju pustinju u Nevadi.

Najveća tajna

A pretpostavlja se da se u kompleksu nalaze tijela izvanzemaljaca koji su se srušili pokraj mjesta Roswell u državi Novi Meksiko te osim njihove i niz drugih naprednih letjelica koje nije proizvela ljudska ruka. Ima, doduše, i takvih koje je ljudska ruka sastavila, ali je riječ o kopijama dobivenim obrnutim inženjeringom od postojećih izvanzemaljskih letjelica. Službeno, američka vlada nikada nije negirala postojanje te baze koja se nalazi otprilike 130 kilometara sjeverno-zapadno od Las Vegasa, ali sve što se radi u njoj, ima status najveće vojne i državne tajne, tako da vrlo malo ljudi izvan baze ima ikakvu ideju što se zapravo događa. Vlasti ne otkrivaju svrhu baze, no ima dovoljno dokaza da je tijekom više od pola stoljeća služila za ispitivanje i smještaj vrhunskih, i nadasve tajnih, američkih letjelica. Poznato je da su iz Područja 51 polijetali špijunski avioni U-2 i njegov nasljednik SR-71 Blackbird, a poslije pokusne letove izveli su F-117 i F-22, tzv. “nevidljivi” avioni koji koriste stealth tehnologiju. Mnogi se pitaju koliko je ta tehnologija zasluga izvanzemaljaca od kojih jedan pod imenom J-Rod, a riječ je navodno o jednom od preživjelih izvanzemaljaca iz letjelica koja se srušila pokraj Roswella 1947. godine, navodno radi u bazi s ljudima. Tu nevjerojatnu priču ispričala su javno čak dvojica navodnih bivših zaposlenika baze.

U dokumentarnom filmu Brucea Burgessa iz 1996. pod naslovom Dreamland objavljen je razgovor sa 71-godišnjim inženjerom koji je tvrdio da J-Rod, s kojim je navodno radio u Području 51 tijekom pedesetih, ima telepatske sposobnosti u Području 51. Također je tvrdio da je radio na simulatoru leta letećim tanjurom, na kojem su trenirali američki piloti, a za kojega je predložak bio stvarni izvanzemaljski leteći tanjur koji se srušio. Još jedno spominjanje J-Roda je ono iz 2004. kada je izvjesni Dan Burisch ustvrdio da su zajedno radili na kloniranju izvanzemaljskih virusa. Jedan od nekoliko navodnih bivših djelatnika baze je i Bob Lazar koji je 1989. ustvrdio da je u bazi radio na izvanzemaljskim letjelicama. Glavni problem sa svim pričama navodnih bivših zaposlenika baze je taj što se ne može utvrditi jesu li zaista radili u bazi, s obzirom na stupanj tajnosti koji vlada u svemu što je vezano za nju.

Vlada briše informacije

U mnogim slučajevima mediji su ustanovili da nema dokaza da su navodni bivši zaposlenici stručnjaci kakvima se prikazuju. Tako je Lazra tvrdio da je diplomirao na dva prestižna američka sveučilišta, California Institute of Technology i Massachusetts Institute of Technology, ali nigdje se ne može naći dokaz da je uopće pohađao ta sveučilišta. On se pravda da je Vlada izbrisala sve informacije koje mu idu u prilog, a sve kako bi ga diskreditirala u javnosti. Odlučio je više ne istupati s objašnjenjem da radi kao savjetnik u tvrtki koja ima ugovore s američkim ministarstvom obrane. Kako god bilo, čak i ako u bazu nikad nije stupio nijedan “mali zeleni” ni “veliki sivi”, i da su sva čuda tehnike koja su iz baze izašla ljudskih ruku djelo, Područje 51 bi bilo jedno od najzanimljivijih mjesta na svijetu. A ako je ma i najmanji dio o izvanzemaljcima istinit, onda je sigurno najzanimljivije.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari