Connect with us

Geopolitika

Cijela ruska vlada dala ostavku nakon Putinova govora o stanju nacije

Objavljeno

-

ruska vlada

Ruske agencije TASS i Russia Today javljaju da ruska vlada, kako je objavio premijer Dimitrij Medvedev, podnosi ostavku nakon što je predsjednik Vladimir Putin u srijedu održao svoj tradicionalni godišnji govor o stanju nacije.

Putin je u svom govoru, između ostalog, predložio reformu ruskog ustava kojom bi se ojačale ovlasti parlamenta, s time da se očuva predsjednički karakter političkog sustava. Osnovna ideja te mjere je ojačati ulogu parlamenta u formiranju vlade.

Putin je tako predložio da Državna duma, donji dom parlamenta, dobije ovlasti da predlaže kandidate za ruskog premijera, potpredsjednike vlade i ministre, a da zatim predsjednik imenuje nominirane kandidate.

Smatram da je to ispravno nakon prijedloga izmjene Ustava koje je predložio Putin – rekao je Medvedev.

Prihvaćajući ostavku, Putin je poručio ministrima da nastave s obnašanjem funkcija, dok se ne formira novi kabinet. Prije proglašenja ostavke, Medvedeva se je sastao s Putinom, potvrdio je Kremlj.

Inače, ruski predsjednik rekao je u srijedu u svom godišnjem obraćanju o stanju nacije u parlamentu da je Rusija prvi put u povijesti postala svjetski lider u naoružanju, ali da nikome ne prijeti niti nameće svoju volju, javljaju svjetske agencije.

“Mi nikome ne prijetimo i ne namjeravamo nametati svoju volju”, istaknuo je Putin, dodavši da su “naši koraci za jačanje nacionalne sigurnosti poduzeti pravodobno i u dovoljnom opsegu”, piše tportal.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari