Connect with us

Politički rentgen

Cijepiti se, domoljubni je čin! Zato ‘Budi svoj-cijepi se’!

Objavljeno

on

….Predsjednik Milanović, preko noći je postao „ustaša s dna kace“, pa proziva „partizane“ iz redova srpsko-hrvatske Vlade na čelu s „partizanom“ Plenkovićem! Možda bi doista Milanovićeva „kukuriku Vlada“ s ministrima Rajkom…..

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Ako su naši branitelji mogli dati živote, dijelove tijela, braću, sestre, djecu i roditelje za konačno slobodnu i neovisnu Hrvatsku u neviđenom činu hrabrosti i žrtvovanja, što je onda u usporedbi s tim jedan ili dva uboda iglom bez gotovo ikakvog rizika da će nam životi i zdravlje biti ugroženi. Ako su branitelji ’91. stali na branik domovine žrtvujući baš sve, nije li onda čin cijepljenja puno lakša odluka, ali apsolutno usporediva s obranom domovine od pandemije Corona virusa, koji četvrtim valom ozbiljno prijeti našem gospodarstvu, turizmu, suverenosti, radnim mjestima, zdravlju i mnogim životima, za koje će Covid-19 bez ikakve sumnje biti sudbonosan.

Urezale su mi se u pamet riječi prof. Markotić: „Nije pitanje hoćete li se zaraziti Coronom, pitanje je samo kada će se to dogoditi“! A neće se dogoditi jedino ako se u velikom broju odazovemo dramatičnim pozivima i molbama na cijepljenje. Cijepljenjem ne čuvamo samo svoje zdravlje! Čuvamo zdravlje svojih najbližih, onih najugroženijih, čuvamo zdravlje nacije u svakom pogledu i s toga je cijepljenje odgovoran braniteljski i domoljubni čin prvog red.

Samo oni koji domovini žele zlo, oni koji ovu pandemiju koriste u politikantske svrhe kao klasični ratni profiteri, oni koji jedva čekaju i najsitniju pogrješku bilo kojeg člana nacionalnog stožera, a onda to isporuče Andreju Plenkoviću kao račun za njegovu političku odgovornost s ciljem da se poljulja ova Vlada, propagiraju anti propagandu trujući naciju kojekakvim teorijama urote. U postotku je jako malo onih protivnika cijepljenja koji zbog svjetonazora, pozivajući se na vlastitu savijest odbijaju tu vrstu medicinske pomoći, a ako su tolerantni prema drugima i drugačijima i oni bi trebali razmisliti što to znači žrtva za druge i privremeni odustanak od svojih uvjerenja za dobrobit nacije. Svaka žrtva za druge, a na štetu vlastitog konformizma, uvijek je duhovno bogato nagrađena. Učinite iznimku od vlastitog pravila!

Oni što misle da će politički profitirati s jesenskim četvrtim valom Covida, pa morbidno priželjkuju nešto što će zasigurno donijeti mnogo boli, patnje, bolesti, smrti i ekonomskog siromaštva Hrvatskoj, bolesni su umovi i još će jednom katastrofalno pogriješiti u svojim političkim prosudbama. Jadna je to i bolesna oporba, lijeva ili desna, koja svoj rast i rušenje Vlade koncipira na bolesti nacije i propasti ekonomije. Hrvatskoj je danas potrebno domoljubno zajedništvo u borbi protiv ove nepredvidive i opake boleštine, a oni koji nisu za zajedništvo radi svojih partitokratskih probitaka i potiču na ne cijepljenje, bez ikakve su sumnje etički nacionalni veleizdajnici i kao takvi kad-tad će biti prokazani pred vlastitom savješću. Antivakseri, koji ni pod cijenu vlastitog života neće pristati na cijepljenje imaju svoju slobodu i demokratska prava.

Neka to zadrže za sebe i neka ne ohrabruju druge da učine isto, kao što to rade pojedine istaknute javne osobe iz oporbenih redova.
Hrvatska danas ima jednog poznatog genijalca Matu Rimca i Bog zna koliko još nepoznatih, potencijalnih lumena! Hrvatska je danas zbog LNG terminala na svjetskoj i europskoj energetskoj karti kao ravnopravan partner i čimbenik! Hrvatska danas dobiva potvrdu o ulasku u Schengenski prostor, Pelješki most niče svjetlosnom brzinom, turistička nam je sezona zasada iznad svih očekivanja, rast BDP-a veći od svih mogućih prognoza, raste broj zaposlenih koji uplaćuju doprinose u Državni proračun, smanjuje se broj iseljenih, a povratnika u domovinu je sve više. Svjetonazorski prijepori bili bi marginalni da nema sumanutog predsjednika Milanovića koji baš na takvim temama razdora usred ratne krize s Covidom-19 želi politički profitirati i osigurati još jedan mandat. Ne daj Bože!? Umjesto poziva na zajedništvo, predsjednik poziva na bratoubilački rat i tome se ne vidi kraja! Umjesto da zakopa ratne sjekire pa ćemo se svjetonazorski tući kad ozdravimo, on svojim neobuzdanim sirovim strastima tuče cijelu naciju svakodnevno ispočetka!?
Predsjednik Milanović, preko noći je postao „ustaša s dna kace“, pa proziva „partizane“ iz redova srpsko-hrvatske Vlade na čelu s „partizanom“ Plenkovićem! Možda bi doista Milanovićeva „kukuriku Vlada“ s ministrima Rajkom Ostojićem, Rankom Ostojiće, Vesnom Pusić, Predragom Matićem, Brankom Grčićem, Milankom Opačić, Borisom Lalovcem, Željkom Jovanovićem i drugim „Hrvatima“, uspješnije i domoljubnije kontrolirala ovu krizu od Plenkovićeve antihrvatske i veleizdajničke Vlade, kojoj je čini se jedini krimen što u njoj djeluju ministri, svi odreda deklarirani Hrvati? Dakako, protivnik sam prebrojavanja krvnih zrnaca, sasvim je dovoljno matematički zbrojiti rezultate jedne i druge Vlade i donijeti pravovaljan zaključak. Bilo bi zanimljivo danas vidjeti rezultate ankete s pitanjima: „Želite li da Hrvatsku u ovom trenutku vodi Andrej Plenković ili Zoran Milanović? Želite li da Hrvatsku kroz ovu krizu danas vodi HDZ ili SDP“? Na slična pitanja odgovorile su sve recentne ankete ispitivanja javnog mnijenja!
Andrej Plenković ima doista puno pametnijeg posla od sukobljavanja sa sumanutim predsjednikom, a taktika ignoriranja „pobješnjelog bika“ najbolja je taktika. Ovog trenutka je najvažnija zadaća potaknuti ljude na cijepljenje uspoređujući to s domoljubnim činom elementarne obrane domovine, jer samo tako imat ćemo spokojniju i zdraviju jesen koja nam ovog trenutka ozbiljno prijeti. Nadam se da ćemo svi uskoro ostati bez riječi, kao što je ostao Mate Franković u Dubrovniku gledajući veliku kolonu domoljuba koja čeka na cijepljenje. Dubrovkinje i Dubrovčani znaju da im cijepljenje doslovno život znači! Nadam se, da će se ta slika preslikati na cijelu Hrvatsku i sve hrvatske gradove uključujući i metropolu s novom vlašću? Zato „Budi svoj-cijepi se“!

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari