Čilić jako razočaran: ”Teško je prihvatiti ovaj poraz”

10

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić rekao je da se osjeća jako razočaran nakon poraza od Juana Martina del Potra u četvrtom meču finala Davis Cupa, u kojem je propustio vodstvo 2-0 u setovima, pogotovo zato što je osjećao da je tijekom cijelog meča bio bolji, čak i u ona tri seta koja je izgubio.

“Razočaran sam jako, teško mi je prihvatiti poraz, pogotovo što smo došli tako blizu pobjedi. Mislim da sam bio bolji tijekom cijelog meča. Osjećao sam se bolje i u ta tri seta koja je on dobio. Teško mi je prihvatiti poraz u ovakvoj situaciji, kad smo napravili tako puno”, izjavio je Marin Čilić koji je treći put u posljednja četiri meča u pet setova izgubio nakon što je izgradio dva seta prednosti.

“Nisam gubio od igrača koji su lošiji od mene. Sve su to odlični igrači. To se može dogoditi.”

Nekoliko je ključnih trenutaka iz meča izdvojio, a pogotovo gem na 4-4 u trećem setu, kad je Argentinac na početku imao drugi servis, zbog druge zarađene opomene za odugovlačenje.

“Teško je bilo izgubiti treći set. Osjećao sam da sam bolji. Činilo se da je Juan Martin umoran, da se teško kreće. Koristio je ogromne pauze između poena. Konstantno je prelazio granicu, pogotovo u toj situaciji. Potegao je drugi servis, nakon toga opsovao suca. To je moglo rezultirati diskvalifikacijom”, istaknuo je Marin, ali naglasio da je još uvijek bio uvjeren u sretan završetak.

“I u tim trenucima sam vjerovao da ću dobiti šansu, koju sam i dobio početkom petog seta. No, nakon ‘breaka’ sam napravio nekoliko pogrešaka, izgubio servis i mislim da sam tu izgubio meč.”

Čilić je protiv Del Potra zabio 34 asa, napravio samo dvije dvostruke pogreške i konstantno dobro servirao, pogotovo u situacijama kad je Del Potro prijetio.

“Zabio sam jako puno aseva, osjećao sam da sam bolji u tom segmentu. Imao sam dosta peha na njegov servis. U dosta izmjena sam imao prilike koje nisam iskoristio. Imao sam i nesreću da sam nakon drugog seta stalno servirao nakon pauze. Njegovi su gemovi na servisu bili duži, tako da je bilo dosta vremena između moja dva servisa. Tu sam možda malo izgubio ritam”, rekao je Čilić.

Na pitanje o mogućem preskakanju Davis Cup obveza u sljedećoj godini nije bio određen.

“Vidjet ćemo kako će se razviti ovaj meč, nisam još odlučio. Nadam se da će Ivo uspjeti pobijediti”, zaključio je Marin, čiji je izraz lica odavao dojam čovjeka koji je upravo doživio najveći šok u karijeri.

facebook komentari

 • Agromentum

  Što je “publika”(divljaci) više zviždala, to je Čilić više gubio. Na taj način se potpora ne daje svojem igraču. Del Potro će za par mjeseci biti među prvih deset gdje mu i jest mjesto, i nije nikakva sramota od njega izgubit’. U zadnjem susretu (Karlović-Delbonis) se nažalost odmah vidjelo tko gubi… 🙁

 • kršni

  Nisam gledao ali ovaj podatak o zviždanju publike pokazuje koliko je nekima stalo da Hrvatska izgubi.

 • Agromentum

  Bilo je bespotrebnih prekida koji su samo protivniku koristili jer je već pokazivao umor.

 • Sivooki

  To je to. Hrvatska je bila kvalitetnija, ali smo neotporni na pritisak.
  Ne znamo sačuvati hladnu glavu.
  Šteta. Ali, i ovo je velik uspjeh…
  Boli samo što smo bili taaaaaako blizu!!!!! I Što volimo biti najbolji na svijetu… a sad smo ostali kratki :)))

 • kršni

  I to?

 • kršni

  Stara boljka. Ne gledam više tenis otkako mi je poprilično davno Ivanišević prouzročio bolove u želucu zbog istog razloga…

 • Plavac Plavi

  Pretjeruješ! Nije se zviždalo Ćiliću, nego argentincima i Del Potru, koji su lukavo provocirali prekide, jer je Del Potro bio umoran! Nesvjesno su mu zviždanjem omogućili duže pauze, ali teško je očekivati da se masa od dvanajstak tisuća racionalno ponaša! Što se Del Potra tiče tu se slažem! On je trenutno jedan od najboljih tenisača na svijetu! Moje simpatije je stekao na OI, gdje je došao do finala i tu nesretno izgubio! Inače je čovjek nevjerojatne volje i živaca, uporan, psihički stabilan! Samo su ga ozljede spriječile, da ne bude prvi tenisač svijeta!!

 • Agromentum

  Nisam ni mislio da su zviždali Čiliću, on je odlično igrao. Zviždali su sudcu, del Potru i pomoćnim sucima.

 • HRSmoock

  Pa dobro, drugi. Sve čestitke momcima, nijanse su u pitanju i sportska sreća.

 • HRSmoock

  Čila je dao sve od sebe, ali od sreće puno zavisi. A DelPo igra 110 posto za repku.