Pratite nas

Reagiranja

Čim se dočepa mikrofona, Sejdo bljuje gadosti

Objavljeno

na

Nametnuti „hrvatski“ član Predsjedništva BiH koji se tijekom rata istaknuo u „oslobađanju“ Kreševa kada je u sastavu „Armije BiH“ s mudžahedinima jurišao na ovo mjesto ubijajući i progoneći Hrvate (koji su činili 70% stanovništva) i dalje laje. Ne prestaje.

Pretvorio se u potrčka, čankoliza i izmećara Bakira Izetbegovića i njegove islamske klike i odrađuje ono zbog čega su ga ustoličili na tu poziciju – vodi prljavu propagandu.

Čim se dočepa mikrofona, Sejdo bljuje gadosti. To mu je posao.

Tako je bilo i u UN-u (u subotu, 28. rujna), gdje je u svoje osobno ime – i bez ikakvih konzultacija s druga dva člana Predsjedništva BiH – oklevetao Republiku Hrvatsku iskoristivši okolnost da su mu gurnuli mikrofon pod nos.

Drobi Sejdo o genocidu, NDH, nastoji poput neostvarenog voajera skrenuti na sebe pozornost i pokvariti odnose između Hrvatske i BiH što je više moguće, ali treba imati na umu kako je on samo izvođač radova – za račun SDA i nalogodavca Bakira Izetbegovića.

Hrvatsku treba po svaku cijenu kompromitirati u svijetu, kako bi se lakše „pritisnulo“ Hrvate u Federaciji i natjeralo na prihvaćanje „građanske opcije“, pri čemu bi se oni morali pomiriti s time da postanu manjina i svoju budućnost traže u Bakirovom pašaluku.

 

Je li drugi vojnik (s lijeva na desno) u Hitlerovoj SS diviziji bio 17-godišnji Alija Izetbegović?

Kad je već riječ o NDH, Sejdo bi se najprije trebao informirati koliki je postotak b-h muslimana bio uz ustaše. I kad bi to znao, vjerujem da bi rjeđe spominjao ovo povijesno razdoblje, a pogotovu se ne bi upuštao u rasprave o genocidu.

Sejdo je čini se opsjednut upravo genocidom, pogotovu onim nad „bošnjacima“. Kao da je završio obuku na tu temu kod „stručnjaka“ za ovu oblast (dr. Selme Rizvić i mr. Fatmira Alispahića) u sarajevskom „Virtuelnom muzeju genocida“. Vjerovali ili ne, djelatnici ovoga muzeja su pronašli ravno 11 etapa „kontinuiranog genocida nad Bošnjacima“ (u razdoblju od 1683. godine do danas!?), a prvi od tih „genocida“ započeo je – vjerovali ili ne – u vrijeme Druge opsade Beča od strane Osmanlija! (Vidi: https://www.youtube.com/watch?v=SniLkwhYdGU&fbclid=IwAR2t78FLREa0uW9mZVrIGJ9bhVmn-X81-SKyuECRX2xxw-wYGfbdvqf5fMQ)

Prema „stručnim nalazima“ ovih „eksperata“, dakle, branitelji Beča su pružajući otpor osmanlijskim osvajačima „počinili genocid“ nad „Bošnjacima“ – a da to nisu ni znali! Niti su znali da ih napadaju „Bošnjaci“, niti su znali da je obrana grada ustvari „genocid“ (nad tim istim „Bošnjacima“).

Stranputice ljudskog uma ponekad završavaju u mračnim labirintima ljudske svijesti i tu pomoći nema.

Minimum ljudskog poštenja i časti iziskivao bi barem pokušaj objektivnog valoriziranja prošlosti – ali ovdje nema ni tog minimuma i sve završava u patologiji i beskrupuloznoj velikomuslimanskoj propagandi.

Što se Sejde Komšića tiče, on bi mogao, primjerice, malo proučiti povijest nastanka SS Handžar divizije, pa se kod Bakira Izetbegović usput raspitati i o tomu je li mu babo (Alija) bio ili nije pripadnik ove Hitlerove formacije (kao 17-godišnji dragovoljac), o čemu se već godinama piše, a po portalima su objavljene i brojne fotografije kojima se to navodno i dokazuje.

Bio bi red da to javnost konačno dozna.

Dakle, kad utvrdi u svome najbližem okruženju tko iz kakvoga miljea potječe – prije svega vezano za svoje nalogodavce, neka se onda javi.

Što se njegovog ratnog puta u Kreševu i okolici tiče, također postoje fotografije na kojima je Sejdo Komšić sa svojim suborcima (muslimanima) snimljen upravo u tom kraju 1993. godine.

(Vidi: http://www.vrisak.info/vijesti/zeljko-komsic-napadao-hrvatsko-kresevo-u-odori-armije-bih/)

Kad bi se malo bolje prekopalo po arhivima, zacijelo bi se našlo dosta toga vezano za Sejdu i njegovo ratovanje, pa moguće i fotografije na kojima se druži s mudžahedinima.

Bakir i Sejdo jako dobro znaju kako se vodi propaganda. Naučili su to još tijekom rata. Svoje prljave tragove skrivati – a sve oko sebe klevetati na svakom mjestu i na sve načine, pogotovu kad se pruži prilika to činiti u inozemstvu i institucijama kao što je UN.

Uostalom, zar današnji nalogodavac nesretnog izmećara i čankoliza Sejde Komšića, Bakir Izetbegović nije to radio od kad je na političkoj sceni?

U ovom slučaju, najbolje i najproduktivnije je gurnuti Sejdu kao „hrvatskog“ člana Predsjedništva da vodi tu kampanju, jer to je mnogo „uvjerljivije“ nego da taj dio posla odrađuje Šefik Džaferović. Trojanski konji uvijek su bili tražena roba.

Umjesto da povedu brigu o svome Sarajevu i institucijama vlasti u kojima cvjetaju kriminal i korupcija i spriječe radikalnu islamizaciju Federacije koja je na djelu, oni napadaju narode s kojima žive u zajedničkoj državi.

Sarajevo je ne od jučer, nego od 1992. godine rak-rana Bosne i Hercegovine, sjedište mafije i središte kriminalno-političkog podzemlja u kojemu vuku konce muslimani. To je njihov način „upravljanja“ državom. Danas je pored svega drugoga, na djelu i radikalna islamizacija Sarajeva i pojedinih dijelova Federacije, što izaziva ogorčenje i kod mnogih razumnih ljudi iz redova muslimansko-bošnjačkog naroda. Jer shvaćaju kud sve to vodi.

Budućnost BiH nije njezina islamizacija i uvođenje šerijata na mala vrata.

To može dovesti samo do raspada ove zemlje, na čemu, kako je vidljivo svim silama rade i Bakir i Sejdo i ostali iz njihovog kruga.

Da Sejdo Komšić nije ono što jeste (i da u njemu ima mrve ljudske časti i poštenja), moglo bi ga se što-šta priupitati, pa i vezano za njegov ratni put u redovima „Armije BiH“ i akcijama „oslobađanja“ Kreševa od Hrvata.

Ovako ništa…

Neka laje. Šteta samo što naši hrvatski mediji tomu pridaju toliku pozornost.

Zlatko Pinter

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Podrška studentima Fakulteta hrvatskih studija

Objavljeno

na

Objavio

Podrška studentima Fakulteta hrvatskih studija
Uzimajući u obzir pozitivne akreditacijske preporuke, odluku Senata Sveučilišta u Zagrebu od  10. prosinca 2019., dopis Studentskog zbora Fakulteta hrvatskih studija te pismo podrške
Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Hrvatski studentski zbor daje potporu studentima i  Studentskom zboru Fakulteta hrvatskih studija u njihovim nastojanjima da obrane interese studenata.

Hrvatski studentski zbor osuđuje svaki pokušaj nanošenja štete ugledu i mirnom studiranju studenata Fakulteta hrvatskih studija.

Hrvatski studentski zbor naglašava nužnost tretiranja Fakulteta hrvatskih studija kao fakulteta i javne ustanove ravnopravne ostalim takvim ustanovama, što i jest te iskazuje bitnost omogućavanja neometanog studiranja bez javnih pritisaka na studentske predstavnike Fakulteta hrvatskih studija te sve studente istoga
Fakulteta.

Predsjednik Hrvatskog studentskog zbora,
Mateo Marušić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Ribić pisao Milanoviću: ‘Bojimo se izreke da vuk dlaku mijenja, ali ćud ne. Vi niste janjeća narav’

Objavljeno

na

Objavio

Vilim Ribić, predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja uputio je pismo izabranom predsjedniku Zoranu Milanoviću u kojem ga je podsjetio na ”sitne promašaje” iz njegova premijerskog mandata.

Predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić uputio je ”čestitke” izabranom predsjedniku države Zoranu Milanoviću uoči njegove inauguracije.

Ribić je u otvorenom pismu Milanoviću čestitao na povratku u politiku i namjeri da u njoj ostane. ”Izgleda da ste sada shvatili da je dugovječnost vrlina u politici, a da je iskustvo u tom poslu nezamjenjivo”, poručio je Ribić Milanoviću, ali i podsjetio na neke Milanovićeve ”sitne promašaje”.

Pismo čelnika Nezavisnog sindikata znanosti izabranom predsjedniku prenosimo u cijelosti.

”Novi predsjedniče, povodom Vaše inauguracije red je da Vam čestita i netko iz sindikalnih redova. Pobijedili ste na izborima u drugom krugu u kojem zapravo prave alternative i nije bilo. Pobijedili ste na izborima za dužnost koju niti sami ne držite previše relevantnom.

Za nju ste se, međutim, ipak kandidirali, iz čega primjećujemo da ste u stanju promijeniti mišljenje. To je nesumnjivo kvaliteta dobrog političara, pogotovo ako to učini na vrijeme. Baš kao što ste svojevremeno u oporbi zagovarali ublažavanje kriterija za provođenje referenduma građana, međutim, kada ste došli na vlast radikalno ste promijenili mišljenje. I to na vrijeme.

Podsjetio na ”sitne promašaje”

Čestitamo Vam na povratku u politiku i na htijenju da u njoj budete dugovječno baš kao i sindikalni čelnici, koje ste za dugovječnost optuživali. Baš ste Vi lansirali tu vrstu napada. Izgleda da ste sada shvatili da je dugovječnost vrlina u politici a da je iskustvo u tom poslu nezamjenjivo.

No, uz čestitke i dobre želje valja se prisjetiti i vaših sitnih promašaja dok ste bili predsjednik Vlade, kako ne biste slične ponavljali.

Vi i sami znate da ste suodgovorni za katastrofalno stanje u zemlji. U vrijeme Vaše vlasti produbili ste ekonomsku depresiju, izgubljeno je dva godišnja bruto-domaća proizvoda i stotine tisuća radnih mjesta, uz veliku količinu ljudske patnje, koja je kulminirala egzodusom stanovništva. Doveli ste zemlju na začelje u Europskoj uniji.

”Dobro je da nećete imati ovlasti o radničkim pitanjima”

Iako je to odredilo sudbine hrvatskih birača, oni sami u kolopletu raznih kriterija za glasovanje ili su to propustili ili više ne drže prevažnim… Birači mogu, ali sindikati ne mogu i ne smiju zaboraviti da ste smanjivali primanja ljudima s najnižim plaćama i ljudima pred mirovinom.

Raduje nas da ste danas opet promijenili mišljenje pa ste u kampanji dirljivo govorili o „srcu ispod plave bluze“. Dobro je da nećete imati ovlasti po radničkim pitanjima kada slijedeći puta promijenite mišljenje pa radnicima sugerirate više rada, a štrajkove ocijenite smiješnim.

To što ste tada radili bilo je i nehumano i nepravedno, a sve to radili ste pravnim nasiljem nad ugovorima, čega ste kao pravnik bili potpuno svjesni.

”Ugrozili ste budućnost zemlje”

Osim toga bio je to i težak ekonomski promašaj. Bez razumijevanja osnovnih ekonomskih zakonitosti u kriznim okolnostima, provodeći politiku stezanja remena, umjesto spašavanja potražnje i radnih mjesta, ugrozili ste budućnost zemlje.

Sve svoje krive poteze i danas opravdavate krizom. Doista ste bili usred teške krize Eurozone, ali Vaš je grijeh što niste znali kako se s time nositi. Vukli ste poteze u suprotnom pravcu od onih koji su potrebni za spašavanje proizvodnje i radnih mjesta u kriznim uvjetima.

Ne treba veći dokaz da je to tako od sadašnjeg stanja nacije s još nesagledivim posljedicama. Grijeh Plenkovićeve Vlade nije manji, jer je ona ostala na istim stranputicama, u neraskidivom zagrljaju briselskih zabluda, na podlozi njemačkih ekonomskih interesa. Nije li znakovito da obojica ponavljate obrasce istih ekonomskih politika. Obojica ste diplomati pa kao takvi, bez ekonomske verziranosti, upravljate zemljom po vanjskim uputama?

”Obračunavali ste se sa sindikatima”

Istini za volju, bili ste u nepovoljnijem okruženju nego današnja vlast (čije su zasluge za nekakav ekonomski oporavak isto tolike koliko i zasluge za pobjedu nad ISIL-om). Međutim, Vi ste u težem okruženju radili teže promašaje.

Sindikati su govorili, ponekad i urlali neoliberalima u socijaldemokratskoj stranci, ali Vi to niste čuli? Možda zato što ste se s nama obračunavali, podmetali laži, izravno ili putem vaših kerbera, koji su ocrnjivali radne ljude i njihove sindikate kao retrogradne elemente da biste baš Vi zemlju sunovratili u retrogradnost.

Uskratili ste Hrvatskoj socijaldemokratsku politiku, vodili desnu ekonomsku politiku unutar lijeve stranke, a samim socijaldemokratima oduzeli socijaldemokraciju. U socijalno-ekonomskom smislu pretvorili ste stranku u društvo bez identiteta i vrijednosti. Oteli ste sindikatima socijaldemokratski oslonac i osiromašili spektar ponude hrvatskih političkih ideja.

”Vi sigurno niste janjeća narav”

Novi predsjedniče, ipak prvo što biste trebali napraviti prije inauguracije je ispričati se sindikatima, radnim ljudima i javnosti i pokazati da ste shvatili svoje zablude. Nema povjerenja bez očišćenja.

Vjerujemo da je to moguće i da su Vaše metamorfoze više od prigodne izborne retorike pa se nadamo da ćete poduprijeti socijalne i ekonomske politike sasvim suprotne od onih koje ste kao predsjednik Vlade vodili. Zalaganje za drugačije vrijednosti i drugačiji odnos dugujete sindikatima i radnim ljudima.

Međutim, bojimo se izreke da vuk dlaku mijenja ali ćud ne. Vi sigurno niste janjeća narav”, stoji u pismu Vilima Ribića, prenosi dnevnik.hr.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari