Connect with us

Reagiranja

Za cirkus u Hrvatskim šumama odgovoran je ministar Jakovina i SDP-ova vlada.

Objavljeno

on

Zahtjev za isplatu bonusa članovima uprava trgovačkih društava izaziva veliki interes javnosti i kada se radi o društvima u privatnom vlasništvu, osobito ukoliko se radi o velikim kompanijama ili monopolistima.

Međutim, kada se radi o monopolistu u državnom vlasništvu kojem uvjete rada jamči i određuje država, odnosno politika, sva informacija o nagradama, povlasticama ili bonusima predsjedniku i članovima uprave, javnost može zaključiti samo jedno: radi se o korupciji.

Ova vrsta korupcije može biti i pokrivena zakonima, važećim odlukama ili pravilnicima.
Upravo zato je isključiva odgovornost za tu isplatu na bivšem ministru poljoprivrede Jakovini.

Tihomir Jakovina odgovoran je za ovaj skandal.

Hrvatske šume postoje zato da bi osigurale najbolje moguće upravljanje i korištenje šuma kao resursa. One moraju omogućiti gospodarstvu koje je vezano za šume i drvo kao materijal najbolje uvjete za razvoj, konkurentnost, zapošljavanje i izvoz.

A u slučaju šuma to nismo dobili. Mnoge pilane su ostale bez drveta, zatvorene, ljudi su ostajali bez posla, a direktori dijele nagrade.

Otpušteni su i brojni zaposleni u samim šumama.

Iz toga se može zaključiti da je i financijski rezultat namješten.

Tražimo hitni nadzor svih inspekcija koje nadziru financijsko poslovanje nad poslovanjem Hrvatskih šuma, uključujući kriminalističku policiju. stoji u priopćenju Hrvatske Stranke Prava, koju potpisuje predsjednik te stranke Daniel Srb.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari