Connect with us

Reagiranja

CIRKUS KOLORADO

Objavljeno

-

PRESUDA (U ime Partije) : OPTUŽENIK Tomislav Karamarko
                                                
K R I V  JE

po Članku 133. i Članku 142. KZ sfrjot. Presuda stupa na snagu jučer i šalje se na odsluženje kazne u ustanovu koju će Sud (Partije) žurno odrediti!

 

[ad id=”93788″]

Jad i bijeda – najkraći je opis današnjeg Cirkusa „Kolorado“ na hrvatski način u izvedbi klauna i žonglera petoro glavnih „zabavljača“ predstave u trajanju nekih dva sata s kratkom pauzom između dvije točke predstave. Na žalost, u samom Cirkusu nedostajali su prodavači kokica i drugih drangulija kojima bi olakšali i prekratili vrijeme umornoj publici koja je s nestrpljenjem očekivala kraj i završnu točku programa „Skok s Mosta“ na glavu bez mreže.

Zanimljivo je to da je predstavu gledalo više gledatelja nego neke nogometne utakmice na EURU 2016., jedino nije bilo navijačkih rekvizita, partijskih zastavica, kapa „pionirki“, crvenih marama, a ni zvijezda petokraka sa srpom i čekićem.

Ovoj predstavi, a još najavljenu i medijski reklamiranu jače nego Obračun kod OK Korala i to „Točno u podne“, samo su nedostajali i glavni „glumci“, braća Wayatt, Morgan i Virgil Earp, a s njima i čuveni jedinstveni poznati zubar Doc Holiday. Njih nisu pozvali jer su bili na strani Zakona, ali su zato njihovu ulogu preuzeli Banda klana Clanton, i to svih šestorica dok jedan nije pobjegao prije samog obračuna tako da su obračun bande s Zakonom, u naravno, izmijenjenom scenariju, vodili samo njih petorica. Kako Zakon nisu mogli pobijediti, osim nekolicine ranjenih, banda je imala nekoliko poginulih, ali su, najnormalnije za svaku bandu, kasnije pucali u leđa Morganu Earpu.

Pitamo se, kakva je to sad poveznica današnje predstave Povjerenstva za sukob interesa i Obračuna kod „O.K. Korala“? Jednostavna.

Povjerenstvo za „sukob interesa“ postavilo se tako da im mogu zavidjeti i Međunarodni sud za ratne zločine na području bivše Jugoslavije (ICTY). Ma koji ICTY, pa oni su „mačji kašalj“ za Povjerenstvo za sukob interesa koje odlučuje, osuđuje, vedri i oblači po samo njima znanim „zakonskim propisima“.

Najjača „presuda“ koja će ući u knjige, zapise, novine, biblioteke i lektire novog Kukurikuluma, zasigurno.

Iščitavajući obrazloženje PRESUDE U IME (BEZ) NARODA, čovjek se stvarno mora zapitati: TKO JE LUD?

KRIV JE! KRIV JE! KRIV JE! RASPNI GA! RASPNI GA!

Kriv je jer je iznosio osobne stavove i to osobito na sastanku Vijeća za suradnju održanom 05.svibnja 2016.g. između predstavnika Domoljubne Koalicije i MOST-a i bio je u sukobu interesa u „smislu“ Članka 2. stavka 2. alineje 3. ZSSI-a!

 

ZAKON O SPRJEČAVANJU SUKOBA INTERESA

Članak 2.

(2) Sukob interesa postoji kada su privatni interesi dužnosnika u suprotnosti s javnim interesom, a posebice kada:
– privatni interes dužnosnika može utjecati na njegovu nepristranost u obavljanju javne dužnosti.

Drugi odjeljak kaže po istim točkama isto a za koje objašnjenje je nepotrebno ni trošiti tintu za ova slova.
Treći odjeljak „PRESUDE“ kaže, ….griješi se : Mišlju, Riječju, Djelom i PROPUSTOM!

Moram priznati da sam zatečen tumačenjem „Propustom deklariranja“, jer nas navodi da je g. Tomislav Karamarko bio u Povjerenstvu za sukob interesa na Ispovijedi, a da mu je umjesto  „pokore“ od nekoliko Očenaša, ZdravoMarija i SlavaOcu, zbog toga jer je sagriješio PROPUSTOM, „pojačana“ PRESUDA ( u ime Partije):

KRIV JE! KRIV JE! RASPNI GA! RASPNI GA! …bla……bla ….bla ….te nije postupao u skladu s obvezom očuvanja vlastite vjerodostojnosti….. bla…bla….bla…… te je time počinio povredu načela djelovanja iz članka 5. stavka 1. i stavka 4. ZSSI-a.

ZAKON O SPRJEČAVANJU SUKOBA INTERESA


NAČELA DJELOVANJA

Članak 5.

(1) Dužnosnici u obnašanju javnih dužnosti moraju postupati časno, pošteno, savjesno, odgovorno i nepristrano čuvajući vlastitu vjerodostojnost i dostojanstvo povjerene im dužnosti te povjerenje građana.
(4) Građani imaju pravo biti upoznati s ponašanjem dužnosnika kao javnih osoba, a koje su u vezi s obnašanjem njihove dužnosti.

Da ne duljim, ponavljam:

PRESUDA (U ime Partije) : OPTUŽENIK Tomislav Karamarko

K R I V  JE

po Članku 133. i Članku 142. KZ sfrjot. Presuda stupa na snagu jučer i šalje se na odsluženje kazne u ustanovu koju će Sud (Partije) žurno odrediti!

Milivoj Lokas/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari