Connect with us

CIRKUS PANTOVČAK: Najbolje plaćena dvorska luda na svijetu

Objavljeno

on

Hrvatska ima predsjednika kakvog zaslužuje. Nakon vicemahera, Stjepana Mesića, za koga ni danas nitko ne zna tko mu je financirao predsjedničku kampanju, posebno kako se svojom plaćom uspio domoći stanova koje si ne bi mogao priuštiti ni Ninoslav Pavić kome je država sponzor, dobili smo još jednog šefa države koji je dugo skrivani talent tek u posljednjem dijelu svog prvog mandata otkrio javnosti.

U Splitu se Ivo Josipović družio s s najpoznatijom splitskom ‘bitangom’, Antom Tomićem, i svojim vicevima nasmijao Split, tvrde lopovski mediji, iako je u Amfiteatru Doma mladih bilo tek nekoliko desetaka ljudi lopovski Tportal, koji je također dokaz koliko hrvatski mediji mogu biti duhoviti, koliko mogu krasti, a da zbog toga ne budu adekvatno kažnjeni, zaključio je da je Josipović nasmijao cijeli grad, i doista je tako bilo, 400 000 nezaposlenih zaista imaju razloga za smijeh, posebno oni koji su oduševljeni umijećem pričanja viceva predsjednikovog savjetnika, Dejana Jovića, koji je inače majstor crnog humora te pomalo podsjeća na Snapea iz Harry Pottera, s jednom razlikom, Snape je u konačnici ispao pozitivac, Josipovićev Snape takav potencijal nikad neće imati. Eventualno je duhovit Miloradu Pupovcu i Aleksandru Vučiću.

I dok država traži način da opljačka umirovljenike seleći novce iz jednog u drugi, iz drugog u treći mirovinski stup, a onda će u četvrti, peti…,  predsjednik, poput prave dvorske lude, što je inače i njegova uloga u današnjoj Hrvatskoj s obzirom na ovlasti i odgovornosti, pa i plaću,  nasmijava građane. Josipović je najbolje plaćena dvorska luda na svijetu. Čak je i Neron imao svoju dvorsku ludu koja je razloga za smijeh našla i u strahovitom požaru koji je pogodio Rim, a koji je, iako nepotvrđeno, vjerojatno sam podmetnuo. Ako je Neron, za koga znamo kako je skončao na kraju, imao dvorsku ludu zašto je ne bi imao Zoran Milanović? Ispušni ventil kroz koji će se kanalizirati opravdano nezadovoljstvo građana. Uostalom, Hrvati financiraju puno gore stvari nego što je Josipovićev ured na Pantovčaku i škvadru koju je ovaj ZAMP-ovac okupio oko sebe. Poput prave ‘Zlatice’ šef države bez ovlasti okupio je na svom dvoru odreda nesuđene cirkuske zvijezde koje su godinama, svaka od njih na svom području, razveseljavale hrvatske građane. Ukoliko ste ikada vidjeli i čuli Zrinku Vrabec Mojzeš jasno vam je o čemu govorimo. Bivšoj novinarki uspjelo je ono što nikome u Hrvatskoj još uvijek nije, sahranila je Ivicu Račana mjesec dana prije smrti, kad je premijer uskrsnuo i ona je povjerovala. Zato ju je vjerojatno predsjednik i angažirao.

Ratna kukavica s Pantovčaka, kad jednom ode u mirovinu, nakon što svoje savjetnike ostavi nasljedniku u miraz, ima itekako puno ‘štofa’ za pisanje memoara. Poglavito ratnih, jer i u ratu predsjednik, koji tada, Bogu hvala i splitskom papi, nije bio predsjednik, je našao razloga da nasmije ljude koji su imali sreću da mu budu u neposrednoj blizini, a nije ih bilo puno, u šupi iza klavira, u kojoj se tada skrivao Ivo Josipović, nije bilo puno mjesta. Splitski gradonačelnik, koji mu je tijekom sinoćnjeg druženja s ‘bitangom’ pravio društvo, Ivo Baldasar, pobjegao je prije dvadesetak godina dalje od Josipovića, u Italiju, međutim, talijanski humor ne može se mjeriti s hrvatskim, oni su pola svojih političara koji su ih nasmijavali posljednjih dvadesetak godina strpali iza brave, hrvatski političar još nisu do te mjere evoluirali. Drugi predsjednik je na slobodi, ministar financija također, iako je priznao da bi krao samo kad to nitko ne bi znao, također, Milanović još nije posjetio učitelja Sanadera, monopolist hrvatskog medijskog prostora bio je u zatvoru kraće nego što je se Josipović zadržao na Pričiginu (Prčigin ), daleko smo mi od Italije. Kad bi nam barem Italija, ako ništa, drugo, izručila svoje tužitelje koje bismo zaposlili u Hrvatskoj, ‘halalili’ bismo Australiji, koju je nedavno posjetio turistički putnik Zoran Milanović, Kapetana Dragana.

Nažalost, kad je već posjetio Split prava je šteta što šef države sa sobom nije poveo Sašu Perkovića, ako je vjerovati svjedocima taj bolje priča viceve od Stjepana Mesića i tate mu Josipa. Bez Perkovića mlađeg predsjednik je, iako u velikoj formi, bio u nekompletnom izdanju u Slitu, gledajući američke filmove mnogi su se zaljubili u špijune, no, ne vole svi lignje. I dok zdravstvo, kao i sve u ovoj državi, propada, dok je sve manje lijekova koje možete dobiti na teret HZZO-a, predsjedniku operacije u inozemstvu plaćaju hrvatski građani, nažalost, ne samo oni koje je uspio nasmijati.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR