Pratite nas

Komentar

ĆIRO BLAŽEVIĆ: HDZ će pobijediti upravo zahvaljujući novom predsjedniku

Objavljeno

na

Slavni nogometni trener Ćiro Blažević, koji je objavio da napušta HDZ i prelazi Milanu Bandiću, rekao je u RTL Direktu da će na izborima pobijediti HDZ, ali da bi Bandić bio bolji premijer odAndreja Plenkovića.

Smatram da će pobijediti upravo HDZ zahvaljujući novom predsjedniku koji na juriš osvaja sve glasače u svakoj prilici kad se obraća naciji. To nije glorificiranje, nemam razloga da se dodvoravam HDZ-u, ali Plenković me impresionirao – rekao je Ćiro.

Dodao je da “rijetko kada imamo prilike vidjeti tako odgovornog, kvalitetnog i čistog političara” poput Plenkovića, “koji je spreman napraviti zaokret koji svi tako dugo čekamo”.

On je u hrvatsku politiku unio nešto novo za čime smo svi težili. To je ta mirnoća i besprijekorna inteligencija i znanje, koje će biti od velike koristi – rekao je Blažević.

Međutim, smatra da bi Bandić bio bolji premijer.

Bandić bi bio bolji zbog svog iskustva i dokazanog sociološkog osjećaja, kod njega nitko ne bi bio gladan – rekao je Ćiro.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marijan Knezović: ‘Puno je više Hrvatske u Tuđmanovu grobu, nego u Milanovićevom uredu’

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska državnost je toliko skupo plaćena i u nju su utkani hektolitri krvi, suza i znoja. Ne dozvolite da vam taj dan kvari itko, pa ni trenutni predsjednik države kojem su krv, suze i znoj nepoznanica, a njegov politički set vrijednosti nerješiva jednadžba.

Hrvatska nije karijerni političar i diplomat bez manira, bez obzira na funkciju koju obnaša. Hrvatska su naše bake, djedovi, uspomene, perspektive, branitelji, radnici, poduzetnici. Hrvatska je ljubav, optimizam, ponos.

Hrvatska je slavonska ledina, dalmatinska obala, hercegbosanski krš, istarska kuhinja, Međimurska popevka. Hrvatska su ptice u Baranji, ribe pred Dubrovnikom, medvjedi u Lici, kesteni u Zagrebu.

Hrvatska je ono što su Hrvati i Hrvatska je tamo gdje su Hrvati, ona je majka, a majke su puno više od teritorija i puno više od međunarodnih dokumenata. Puno je više Hrvatske u Tuđmanovu grobu, nego u Milanovićevom uredu. No, ljudi se i polažu u grobove kako bi ideje živjele vječno. I žive, žive…

Sretan vam Dan državnosti

Marijan Knezović

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Vladimir Šeks: Treba pokrenuti proces opoziva predsjednika Milanovića

Objavljeno

na

Objavio

Na Milanovićevu najavu da će bojkotirati današnji Dan državnosti koji je HDZ-ova vlada nakon 19 godina vratila na 30. svibnja jer to za njega nije Dan državnosti, žestoko je reagirao HDZ-ov Vladimir Šeks, jedan od kreatora prvog hrvatskog Ustava.

Na Hrvatskom radiju rekao je kako bi trebalo pokrenuti opoziv Milanovića jer ne poštuje Ustav.

“Izjava kojom ignorira, urbi et orbi poručuje svim građanima u Hrvatskoj i svijetu da ne priznaje Dan državnosti koji je Hrvatski sabor donio, je presedan u cjelokupnoj povijesti Hrvatske. Presedan je da poziva građane da ne poštuju zakone koje je donio Hrvatski sabor. To predstavlja povredu Ustava i treba ozbiljno razmotriti primjenu odredbi članka 105. Ustava prema kojem je predsjednik odgovoran za povredu Ustava. Mislim da su se stekle pretpostavke pokretanja opoziva. Njegove posljednje izjave pokazuju da s prijezirom gleda na ustavni poredak Republike Hrvatske. Potpuno je izgubio kompas”, rekao je Šeks.

Podsjetimo, predsjednik Zoran Milanović najavio je da će sudjelovati tek u polaganju vijenaca, a da će ostatak obilježavanja bojkotirati jer ovaj dan za njega nije Dan državnosti.

Milanović o Danu državnosti: Ovo je predizborni skup, obećanje jedne političke garniture

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari