Pratite nas

Ćiro, ostani u Banja Luci, i pozdravi svog prijatelja Milorada Dodika!

Objavljeno

na

“Je li tebi uopće jasno kako je i kada nastala Republika Srpska? I ti bi, tako ‘velika Hrvatina’, sada žarko želio voditi ljude čiji su očevi ili njihovi najbliži učinili tolika zla državi u kojoj si doživio najveće uspjehe?”, pitaju branitelji.

“Otkako mu je bivši prijatelj Zdravko Mamić “zabranio” da bude neka “faca” u hrvatskom nogometu, (u pitanju spora je jedino podjela “plijena”) nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević, umjesto da se dostojanstveno povuče, kao gospodin, kakvim se i predstavlja, on, kako prenose neki portali, navodno izjavljuje da “nema ništa protiv da bude u ulozi izbornika reprezentacije Republike Srpske”, priopćava nam Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.). U ostatku priopćenja, kazao je:

Naime, 4. rujna na Gradskom stadionu u Banja Luci dogovorena je prijateljska nogometna utakmica između reprezentacija Srbije i Republike Srpske.

– “Sine moj, ja sam sportaš i ja to gledam samo sa sportske strane. Ne vidim ništa  sporno u tome da vodim reprezentaciju Republike Srpske. Još ako bi me moj prijatelj  Milorad Dodik pozvao, vjerujte da mi ne bi bilo mrsko da se nađem u toj ulozi”, kazao je za Klix.ba Miroslav Blažević. Također je dodao da je “vrijeme da prestanemo s podjelama i da na ovim prostorima svi budemo jedinstveni kako je to nekada bilo”.

Na te njegove objavljene izjave jedino što možemo reći – srami se Ćiro, pokušavaš sjediti ne na dva nego na tri stolca, i sada si napokon razotkrio svoje pravo lice! Odi, tko ti brani, kod svog prijatelja Dodika u Banja Luku, i tamo okončaj svoju bogatu sportsku karijeru (kad si čuo jednu Dodikovu izjavu da je hrvatski Domovinski rat bio pravedan, ili da će nešto učiniti da se u bosansku Posavinu vrati oko 200 tisuća Hrvata, koje je on i njegova politika istjerala iz njihovih domova?). Kako si ti koji si se toliko kleo u prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana i hrvatske branitelje uopće došao na jednu takvu ideju (vjerojatno ti nikada nije dosta novca), pa sada si spreman (i kad te ne zovu) da budeš na čelu onih protiv kojih smo ratovali (bez obzira što se ovdje radi o sportu, a u stvari riječ je o “sportskoj politici”)?

Mamić je imao pravo što te “otjerao iz Hrvatske”, jer tebi je očito svejedno na čijoj si strani, odnosno tebe ne zanima tko je u vrijeme hrvatskog Domovinskoga rata bio agresor, a tko žrtva. Kažeš da je vrijeme da “prestanemo s podjelama i da na ovim prostorima svi budemo jedinstveni”. Pa, poštovani Ćiro, gdje ti živiš, na kojoj je strani tvoj kompas? Hrvatska još uvijek traži više od tisuću nestalih Hrvata! Srbija i Republika Srpska ne odgovaraju za desetke tisuća ubijenih i ranjenih, ne vraćaju opljačkane vrijednosti, ne plaćaju ratnu odštetu, ne priznaju čak ni da su njihove vojske ratovale i klale diljem Hrvatske, ne priznaju ništa, već i dalje svu odgovornost svaljuju na Hrvate koji su proživjeli agresiju. Je li tebi uopće jasno kako je i kada nastala Republika Srpska? I ti bi, tako “velika Hrvatina”, sada žarko želio voditi ljude čiji su očevi ili njihovi najbliži učinili tolika zla državi u kojoj si doživio najveće uspjehe?

Nije ti žao toliko mrtvih Hrvata koji su dali i svoje živote u borbi za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, a koje je predvodio čovjek čiji si ti prijatelj njegove obitelji, dr. Franjo Tuđman? Možeš li zamisliti kako bi se proveo neki njemački ili izraelski sportaš tvoga “kalibra” da je odlučio da nakon II. svjetskog rata bude izbornik nacističke Njemačke, Italije ili Japana? Ako prihvatiš ponudu tvog prijatelja Milorada Dodika i nađeš se na klupi reprezentacije Republike Srpske, onda je dragi Ćiro najbolje da se više ne vraćaš u hrvatski nogomet, tim prije jer se ponašaš kao da ti se “pamet pomutila”, kao da ne znaš, ili ti uopće nije stalo, za hrvatske i ine žrtve, patnje i očajanja svih onih koji su stradali od srpske čizme!

Zbogom, dragi Blaževiću!

Mladen Pavković

kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

Za čak 11.800 pripadnika Oružanih snaga BiH uskoro se vraća stari iznos mirovine

Objavljeno

na

Objavio

Tri zakona o braniteljima i njihovim obiteljima uskoro bi trebala stupiti na snagu, piše Večernji list BiH. Naime, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara potpisao je početkom ovoga tjedna ukaz o proglašenju zakona o izmjeni Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odličja i članova njihovih obitelji, ukaz o proglašenju zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji, ukaz o proglašenju zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata.

Povoljnije umirovljenje

Iako su sva tri zakona za branitelje i njihove obitelji jednako važna, bitno je naglasiti kako zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju rješava pitanje diskriminacije prema određenom broju branitelja. Dakle, riječ je o 11.800 pripadnika Oružanih snaga koji su otišli u mirovinu po jednoj odluci. Nakon toga im je, pa čak i do 50 posto, bila smanjena mirovina.

– Ovim zakonom u iduće tri godine im u potpunosti vraćamo njihovo stečeno pravo na isplatni koeficijent 1,485. Ovim usvojenim zakonom u Parlamentu je ispravljena diskriminacija prema tim ljudima – kazao je nedavno ministar za pitanja branitelja FBiH Salko Bukvarević.

Registar branitelja

Najviše bure izazvao je Zakon o pravima branitelja i njihovih obitelji s obzirom na to da on predviđa izradu registra branitelja koji je trebao biti javno objavljen. Međutim, zahvaljujući amandmanima zastupnika HDZ-a BiH, odredba koja se odnosila na objavu registra brisana je iz zakona. Tako sada u zakonu stoji kako će se registar branitelja izraditi, ali ne i da će biti objavljen. Do eventualne objave tog registra može doći ako Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donese poseban zakon koji treba uskladiti sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka u BiH jer je Agencija za zaštitu osobnih podataka u BiH na te odredbe dala negativno mišljenje s detaljnim obrazloženjem. Stupanjem na snagu Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odličja i članova njihovih obitelji bit će provedena presuda Ustavnog suda FBiH od 7. studenoga 2012. godine kojom je utvrđeno kako članak ovog zakona, kojim je propisan cenzus za korisnike prava na mjesečni novčani dodatak po osnovi ratnog priznanja ili odličja, nije u suglasnosti s Ustavom FBiH. (večernji.ba)

facebook komentari

Nastavi čitati

Događaji

Hrvatska predsjednica poziva na Pantovčak Hrvate iz BiH

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u subotu 2. prosinca će, prvi put, otvoriti vrata Pantovčaka Hrvatima iz Bosne i Hercegovine, objavljeno je na njezinom Facebook profilu.

Povod i razlog za prijam Hrvata iz BiH hrvatska predsjednica nije obznanila, a njezinom službenom Facebook profilu tek je osvanula najava samog događaja:

“U subotu, 2. prosinca 2017. godine Ured predsjednice Republike Hrvatske otvara svoja vrata Hrvatima iz Bosne i Hercegovine.

Zainteresirani svoj dolazak moraju prijaviti putem obrasca koji se nalazi u na internetskoj stranici u prilogu. Popunjeni obrazac potrebno je poslati na e-mail [email protected] ili putem faksa broj 385 1 4565 159 najkasnije do nedjelje, 26. studenoga 2017. godine”.

Kolinda Grabar – Kitarović svoj ured bh Hrvatima otvar svega tri dana nakon izricanja presude herceg-bosanskoj šestorki u Haagu.

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari