Connect with us

Događaji

CITIZENGO poziva na potpisivanje peticije ‘Bojkot UNICEF-a: Djeca trebaju oca i majku!’

Objavljeno

-

sretna obitelj

Prije mjesec dana CitizenGo je pokrenuo međunarodnu kampanju: “Bojkot UNICEF-a: Djeca trebaju oca i majku!.” U njoj traži prestanak zlouprabe sredstava i statusa međunarodne organizacije u svrhu promicanja homoseksualnosti među djecom te promoviranja “promjene društvenih uvjeta” u odnosu na homoseksualno ponašanje tj. ukidanja zakona za ograničavanje promicanja homoseksualnosti među djecom.

Ured UNICEF-a u Hrvatskoj je prije nekoliko dana odgovorio potpisnicima hrvatske peticije. U svom odgovoru poziva se na Konvenciju za zaštitu djece koja govori o “poštivanju i uvažavanju svakog roditelja i njegova vrijednosnog okvira” i dalje je proizvoljno tumačeći.

Prema međunarodno priznatim ljudskim vrijednostima, djeca imaju pravo na obitelj utemeljenu na braku muškarca i žene budući da je ona “prirodna i temeljna društvena jedinica i ima pravo na zaštitu društva i države.”

UNICEF nije ovlašten od strane UN-a za promicanje rodne ideologije niti za definiranje i uvođenje pojmova poput “LGBT”, “seksualna orijentacija” i “rodni identitet” kao niti za proizvoljno tumačenje Konvencija.

U novom e-mailu koji je CitizenGO poslao potpisnicima peticije “Djeca trebaju oca i majku” napominje i poziva sve koji to još nisu učinili da odgovore na UNICEF-ov e-mail jer je:

“Promoviranje istospolnog “roditeljstva” i usvajanje pojmova koji ne samo da nisu definirani nego nisu niti prisutni u međunarodnim pravnim dokumentima s područja ljudskih prava i prava djece u najmanju ruku neprimjereno od strane međunarodne organizacije kojoj je povjereno osigurati pravilnu prehranu, medicinsku njegu i osnovno obrazovanje za djecu. Podsjećamo, 60% UNICEF-ovih primanja u 2013. došlo je od država, tj. poreznih obveznika. Prema godišnjem izvještaju UNICEF je primio od

  • Europske komisije 431.365.000 dolara
  • Hrvatske 3.001.425 dolara tj. oko 18.912.557 kuna.

Ovakvim ponašanjem UNICEF riskira ne samo svoj ugled nego ugrožava prikupljanje sredstava od donacija ugrožavajući dobrobit djece kojoj bi mogao pomoći.”

Potpisnici peticije “Djeca trebaju oca i majku!” koji nisu odgovorili na e-mail koji je poslao anonimni predstavnika UNICEF-a svoj odgovor mogu poslati pomoću sljedeće poveznice:

http://www.citizengo.org/hr/17015-odgovor-unicef-u

TEKST PETICIJE

Poštovani g. ili gđo,

zahvaljujem Vam na odgovoru. Nažalost, u njemu i dalje proizvoljno tumačite Konvenciju na koju se pozivate.

Kako je napomenuto u mom prethodnom e-mailu, Vaš mandat se odnosi na obranu i promicanje prava djece te pravilnu prehranu, medicinsku njegu i osnovno obrazovanje za djecu, a ne na promoviranje i usvajanje pojmova koji nisu definirani niti prisutni u međunarodnim pravnim dokumentima s područja ljudskih prava i prava djece.

U svrhu obrane i promicanja prava djece, pravilne prehrane, medicinske njege i osnovnog obrazovanje za djecu dobivate sredstava poreznih obveznika, kao i druge dobrovoljne priloge građana, stoga Vas još jednom pozivam da djelujete sukladno svojem mandatu.

S poštovanjem,

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas