Connect with us

Život

Cjepivo Biontech/Pfizer djeluje i protiv mutirajućih sojeva koronavirusa

Objavljeno

on

Cjepivo tvrtki Biontech i Pfizer prema najnovijoj studiji djeluje i protiv mutirajućih sojeva koronavirusa koji su se pojavili u Južnoj Africi i Velikoj Britaniji, priopćile su ove tvrtke u ponedjeljak.

“Studija objavljena u stručnom časopisu Natural Science pokazuje da cjepivo Biontech/Pfizer neutralizira nove sojeve koronavirusa”, stoji u zajedničkom priopćenju Bontech i Pfizera.

Istraživanje Pfizera s kraja siječnja, koje je proveo institut u Teksasu, već je pokazalo djelovanje cjepiva protiv mutirajućih virusa. Časopis Natural Science je sada objavio istraživanja eksternih laboratorija, koje također potvrđuju djelotvornost cjepiva protiv mutirajućih sojeva koronavirusa.

U časopisu se navodi kako je sada potrebno daljnje kliničko promatranje kako bi se dobila dodatna saznanja o djelovanju cjepiva Biontech/Pfizer na te sojeve.

Novi sojevi koronavirusa dokazani su i u više saveznih pokrajina u Njemačkoj. Zbog pojave novih sojeva koji se šire brže od starijeg, stručnjaci dovode u pitanje ukidanje strogih mjera zatvaranja usprkos padu broja novozaraženih. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari