Connect with us

Šport

Članica MOO-a Kolinda Grabar Kitarović u posjetu HOO-u

Published

on

Foto: HOO

Na poziv predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatka Mateše, središnje prostorije nacionalne olimpijske udruge u Zagrebu posjetila je novoizabrana članica Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Kolinda Grabar Kitarović.

S funkcioniranjem HOO-a i njegovim odnosima s MOO-om, donedavnu hrvatsku predsjednicu, a sada visoku olimpijsku dužnosnicu, upoznali su pomoćnici glavnog tajnika HOO-a za pojedine resore – Biserka Vrbek (pravni poslovi), Robert Gojević (nacionalni sportski savezi), Damir Šegota (Olimpijski program) i Ranko Ćetković (marketing).

Prvu žensku članicu MOO-a iz Hrvatske najviše su zanimali zajednički projekti koje HOO ostvaruje u suradnji s MOO-om, a Mateša je obećao je da će stručne službe HOO-a prirediti pisane materijale iz kojih se vidi konkretna suradnja s MOO-om, ponajviše s njegovim fondom Olimpijskom solidarnosti.

U razgovoru olimpijskih dužnosnika posebno su apostrofirani međunarodni dometi HOO-ovih komisija, poput one za rodnu ravnopravnost u sportu ili nedavno utemeljene Komisije za dual-karijeru u sportu, te Hrvatskog fair play odbora koji trajnu misiju promoviranja korektnosti u sportu proširuje i na svakodnevni život.

U premijernom posjetu HOO-u članica MOO-a Kolinda Grabar Kitarović boravila je u društvu Tomislava Družaka, državnog tajnika za sport u Ministarstvu turizma i sporta. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari