Connect with us

BiH

Članice HNS-a BiH podržavaju HDZ-ovu listu za dijasporu

Published

on

Vodstvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH koje okuplja najvažnije hrvatske političke stranke u zemlji podržalo je u utorak listu HDZ-a u XI. Izbornoj jedinici za Hrvatski sabor, te je pozvalo na zajednički nastup hrvatskih stranaka na jesenskim izborima u BiH gdje je ovaj narod u manjini.

Kako je priopćeno nakon sjednice održane u Vitezu, predsjedništvo HNS-a je pozvalo ‘na maksimalni angažman za predstojeće parlamentarne izbore u Republici Hrvatskoj kako bi Hrvati iz Bosne i Hercegovine i dijaspore imali svoj snažan glas u Saboru RH’.

“Sve stranke okupljene u HNS-u jednoglasno su dale potporu listi Hrvatske demokratske zajednice za XI. izbornu jedinicu”, navodi se u priopćenju HNS-a BiH.

Uz listu HDZ-a ambicije za izbor zastupnika u dijaspori pokazale su i liste MOST-a na čijoj se listi u nalaze dužnosnici Hrvatske republikanske stranke u BiH, te neovisna lista generala Željka Glasnovića koju podupire Domovinski pokret Miroslava Škore.

Na izborima prije četiri godine u Sabor su iz XI. Izborne jedinice izabrana dva zastupnika s HDZ-ove liste Božo Ljubić i Željko Raguž, dok je prvi put mandat HDZ-u u dijaspori oduzeo general Glasnović.

Vodstvo HNS-a BiH pozvalo je i na zajednički nastup na lokalnim izborima u toj zemlji ‘svih prohrvatskih snaga’ kako bi spriječili rasipanje glasova u sredinama gdje je ovaj narod u manjini. Izbori su predviđeni za jesen ove godine.

Na taj bi, način, očekuju u ovoj grupaciji hrvatskih stranaka ostvarili bolji izborni rezultat te ‘očuvali i ojačali položaj hrvatskog naroda’ u sredinama gdje ugrožen položaj hrvatskog naroda zbog njegove malobrojnosti. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari