Connect with us

Čokoladne skulpture iz Osijeka stižu u Široki Brijeg

Objavljeno

on

Na osječkom Trgu Slobode u subotu je održan Prvi festival čokolade na kojemu umjetnici izrađuju skulpture od te slatke delicije, u organizaciji Udruge za kulturu i umjetnost “Centar kulture Osijek”.

Na inicijativu udruge okupilo se 18 mladih umjetnika s osječkoga područja, koji izrađuju skulpture od ukupno pola tone čokolade, rekao je na otvorenju tajnik udruge Drago Stojaković, koji je prošle godine završio Akademiju likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu.

Dodao je kako je ideja nastala spontano jer su članovi udruge gradu željeli ponuditi jednu atraktivnu priredbu, koja do sada nije bila organizirana, a umjetnicima dati novi izazov, pri čemu su čokoladu smatrali idealnim materijalom.

Najavio je kako će skulpture po završetku festivala biti izložene u nekom od osječkih galerijskih prostora, a potom i u Širokom Brijegu u BiH.

Stojaković je napomenuo kako je udruga osnovana prije nekoliko mjeseci, s ciljem promicanja umjetnosti mladih, pozicioniranja mladih umjetnika na kulturnoj sceni te obogaćivanja gradskog kulturnog života.

Osječki dogradonačelnik Vladimir Ham rekao je kako je grad otvoren za ovako sjajne ideje, spreman pomoći u njihovoj realizaciji, posebice kada treba povezati mlade ljude i kulturu.

Fena/Hina

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari