Pratite nas

Zanimljivosti

Coldplay ‘skoknuo’ do lijepe naše, Chris Martin zalegao na – Biokovu!

Objavljeno

na

U spotu za pjesmu ‘Up&Up’ pjevač Chris Martin leži na Jadranskoj obali, udobno zavaljen na planini Biokovo.

[ad id=”93788″]

Bend Coldplay ponovno je oduševio novom pjesmom ‘Up&Up’ i spotom u kojem su korištene vrlo kreativne vizualne tehnike.

Ono što posebno oduševljava gledatelje iz naše zemlje je to da se među divnim prizorima iz čitavog svijeta našla i snimka iz Hrvatske. Pjevač benda, Chris Martin, tako u 2. minuti i 20. sekundi spota leži na Jadranskoj obali, udobno zavaljen na planini Biokovo.

Ovakva promocija hrvatskih ljepota, naravno, nije prošla nezapaženo ni kod Hrvatke turističke zajednice koja je najavila da će kadrove iz sporta koristiti u obilježavanju 35. obljetnice proglašenja Biokova parkom prirode. Naime, 11. lipnja park Biokovo slavi svoj ‘rođendan’ kad je postao jednim od 11 službenih Nacionalnih parkova prirode Hrvatske.

Spot grupe Coldplay pregledan je već više od 18 milijuna puta.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj

Zanimljivosti

Zanimljivo otkriće splitskih studenata: Eterično ulje smilja izaziva smrt kancerogenih stanica dojke

Objavljeno

na

Objavio

Radeći na projektu ‘Biokemija eteričnih ulja’ studenti studija diplomskog studija Biologije i kemije splitskog PMF-a, uočili su da eterično ulje smilja izaziva smrt kancerogenih stanica dojke, zbog čega su dobili rektorovu nagradu.

-Cilj ovog projekta bio je istražiti utjecaj eteričnog ulja mediteranskog bilja na zdrave i karcinogene humane stanice. Istraživanjem je uočeno da eterično ulje smilja izaziva smrt kancerogenih stanica dojke, što daje smjernice znanstvenicima za daljnja istraživanja. Iznimno sam sretan zbog ove nagrade te mi ona daje poticaj za suradnju na brojnim drugim projektima u budućnosti’, istaknuo je Marko Vučemilo u izjavi za portal Ferata.

Marku Vučemilu, dodijeljena je rektorova nagrada kao članu grupe studenata za uspjeh projekta ‘Biokemija eteričnih ulja’. Vučemilo je student 1. godine diplomskog studija Biologije i kemije nastavnički smjer. Zajedno s nekoliko kolega s PMF-a u akademskoj godini 2018/2019, započeo je suradnju sa studentima KTF-a na projektu pod nazivom Biokemija eteričnog ulja, za koju su dobili Posebnu Rektorovu nagradu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Zanimljivosti

Elon Musk lansirao još 60 satelita u svemir – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

Svemirska kompanija SpaceX, poduzetnika Elona Muska, lansirala je još 60 satelita u svemir.

Ovo je već deveta ”pošiljka” satelita koje je raketa Falcon 9 poslala u svemir, a svi oni zajedno tvore mrežu koja omogućuje bolju internetsku povezanost diljem planeta.

Zajedno s njima lansirana su i tri satelita koji služe za fotografiranje i mapiranje Zemlje.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Oglasi

Komentari