Ćosić: Politikantskim pristupom reviziji na samo jednom području, Vlada Federacije BiH pokušava revidirati povijest

  0

  Predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) Zdenko Ćosić optužio je Vladu Federacije BiH da revizijom korisnika braniteljskih naknada i invalidnina, ne samo ugrožava ljudsku egzistenciju, već i da pokušava revidirati povijest, javlja Fena.   Na konferenciji za novinare u Širokom Brijegu Ćosić je kazao kako je cjelokupni proces revizije nezakonit te da predstavnici općinskih i županijskih vlasti u ZHŽ-u samo traže poštivanje i provedbu zakona.zdenko_cosic_premijer zhz

   “Sve je fino uređeno zakonom i ustavom, i mi samo tražimo da se poštuju zakon i ustav. Međutim, ta vlada (Vlada Federacije BiH) raspustila je koordinacijsko tijelo koje je jedino nadležno za provedbu braniteljskih prava. Ona ga je raspustila i samim tim svi su drugi procesi upitni. Upitni su sa zakonskog, moralnog, ljudskog i političkog stajališta“, kazao je Ćosić.

   Dodao je kako se odbijanjem da se revizija provede među svim korisnicima tog vida socijalne zaštite te inzistiranjem na “selektivnom, politikantskom pristupu, kroz reviziju samo na određenom području, zapravo pokušava revidirati povijest”.

   Ćosić tvrdi kako je “šuplja priča” da je cilj revizije ušteda u federalnom proračunu, jer se, po njegovim riječima, jedni ljudi izvodi iz prava, novi se uvode, pa je ukupan iznos koji se izdvaja za ovaj vid socijalne zaštite iz federalnog proračuna veći.

  [quote] “Oni nama šalju dopis da su formirali nekakvu skupinu da pregovaramo, ali ne šalju nam o čemu trebamo pregovarati. Ne možemo mi na toj razini pregovarati s nekakvim neformalnim skupinama o tome hoće li se poštivati zakon ili neće. Mi ih pozivamo da poštuju zakon i da rade svoj posao. Međutim, to je vlada koja nema osjećaja za zakonitost iz prostog razloga što su i oni nezakoniti“, zaključio je predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić.[/quote]

  Fena/foto:domagojLedić-bljesak.info

  facebook komentari