Connect with us

Politika

Čović: BiH sa četiri teritorijalne jedinice

Objavljeno

-

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ponovio je stav da bi BiH trebalo reorganizirati na način da postoje četiri federalne, odnosno teritorijalne jedinice ili entiteta, kao i da legitimni i legalni predstavnici svakog naroda moraju biti u vlasti.

On je rekao da je i predsjednik Hravatske Ivo Josipović jučer u Brčkom ponovio da se ne žele miješati u unutrašnje odnose u BiH već će podržati unutrašnji bh. dogovor.

Ističući da legitimni i legalni predstavnici svakog naroda moraju biti u vlasti, on je dodao da tu ne može biti nametnutih igara, kao što je slučaj da je Željko Komšić izabran za člana Predsjedništva BiH dominantnom većinom glasova Bošnjaka.

Također, dodaje da nije prihvatljivo i nametnuto rješenje o predsjedniku FBiH odlukom OHR-a.

”To su stvari koje ne možemo toleritati i to su ljudi bez autoriteta”, kazao je on i dodao da niko u FBiH nije profitirao od tih rješenja.

Na Čovićevu konstataciju o četiri teritorijalne jedinice u BiH reagirao je i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik na zajedničkoj press konferenciji koji je dodao da je sasvim jasno da je RS “jedna nedirnuta teritorijalna jedinica“.

bljesak

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari