Connect with us

Reagiranja

Čović: HNS ne dijeli BiH već traži rješenja

Objavljeno

on

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je kako prijedlozi o uređenju BiH, koji su sadržani u Deklaraciji HNS-a, ne dijele Bosnu i Hercegovinu već se traži reorganizacija države i donošenje novog Ustava BiH.

”BiH je naša domovina”, kazao je Čović citirajući prvi dio Deklaracije HNS-a. Dodao je kako je to odgovor zagovara li preustroj cijele BiH ili samo jednog njezinog dijela.

”Bilo koji preustroj BiH, kakav god on bio, kakva god rješenja tražili, uvijek se tiču BiH”, kazao je Čović na konferenciji za novinare koja je u subotu kasno uvečer održana nakon višesatnog 6. zasjedanja HNS-a BiH u Mostaru.

Komentirajući svoj prijedlog da se BiH uredi kroz četiri federalne jedinice, Čović je kazao da je to jedno od rješenja koje se nudi.

”Deklaracija je ostavila dovoljno prostora da kroz institucije BiH tražimo rješenja za reorganizaciju sa svojim partnerima”, istaknuo je predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH, naglasivši da Deklaracija HNS-a nije ništa novo, nego da je to samo nastavak dokumenata, koje su potpisivali predstavnici HNS-a u zadnja tri zasjedanja.

Deklaracija HNS-a:

[document url=”https://kamenjar.com/wp-content/uploads/2015/02/Deklaracija-HNS-a-Mostar.pdf” width=”750″ height=”600″]

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari