Connect with us

BiH

Čović: Mario Kordić bit će novi gradonačelnik Mostara

Objavljeno

-

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je danas u Mostaru da će kandidat ove stranke Mario Kordić biti novi gradonačelnik Mostara.

Čović je naveo da će Gradsko vijeće Mostara biti konstituirano u petak, 5. veljače te kako je sve u vezi s Mostarom prenio na kandidata za gradonačelnika i Gradski odbor HDZ-a.

– Vjerujem da ćemo brzo dobiti gradonačelnika i da će to biti paket. Gradsko vijeće je konstituirano po modelu koji smo usuglasili da moramo imati maksimalne i minimalne kvote. Ako je HDZ-ov gradonačelnik jasno je da će predsjednik Gradskog vijeća biti Bošnjak, ne mora, ali je logično. Isto tako kompletna Gradska uprava će biti podjednak odnos predstavnika politika jednog, drugog, pa i trećeg naroda u BiH – rekao je Čović, piše Avaz.

On je pojasnio da su dosadašnji pregovori sa SDA išli u tom pravcu da onaj tko dobije relativnu većinu predloži gradonačelnika, a da je jasno da je to HDZ i Kordić.

– HDZ je osvojio 13 mandata. Druga stranka je SDA sa devet mandata. Po logici stvari, HDZ će dati gradonačelnika. Mi možemo ići i do trećeg kruga glasovanja, opet će proći Mario Kordić. Ako želimo brzo nešto napraviti, a mislim da to Mostaru treba, ja bih to uradio u narednih 10 do 15 dana. Dogovoriti tko su partneri u vlasti, tko god da jesu, pozvali smo ih sve, neka mladi ljudi sjednu, neka se napravi potpuno nova administracija da ovaj grad počne disati normalno – kaže Čović.

On je podsjetio da je još u izbornoj noći na suradnju pozvao sve koji žele da Mostar bude normalan grad koji će funkcionisati rasterećen od bilo čega.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas