Connect with us

Politika

Čović najavio tjedan unutarnjo-političke ofenzive

Objavljeno

-

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović potvrdio je Srni kako će se do kraja ovovoga tjedna sastati s liderima vodećih stranka u BiH, kako bi razgovarao o aktualnim političkim pitanjima, prije svega, na razini Federacije BiH, ali i cijele BiH.

Najavio je kako će sutra razgovarati s liderom SDA Sulejmanom Tihićem, a nakon toga i liderima SBB-a BiH, SDP-a BiH, SNSD-a i drugima.

“Do petka bi trebali biti obavljeni razgovori s većinom predsjednika stranaka kako bi se stvorio ambijent u kome bi sagledali može li se ono što smo stalno potpisivali, a tiče se euroatlantskog paketa, koji nije zaživio, dogovoriti, prije svega, unutar četvorke ili onih stranka koji čine poziciju i opoziciju u FBiH”, naveo je Čović.

Napomenuo je kako će razgovarati sa svim strankama kako bi se prije godišnjih odmora izvršila analiza mogu li se, prije svega, riješiti problemi u Federaciji, odnosno funkcioniranje i organiziranje FBiH, ali i nekih njenih dijelova. Prema njegovim riječima, sastanci su neophodni kako bi se na kvalitetan način i na ranije utvrđenim načelima riješila pitanja kao što je odluka u slučaju “Sejdić i Finci”.

“U tom slučaju ne vidim nijednog razloga ne ići u dogovore, kako bi se materijali što prije našli u parlamentarnoj proceduri i oni koji ih podržavaju činili i formalno jednu novu većinu”, rekao je Čović.

Dnevnik.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari