Connect with us

BiH

Čović nakon razgovora o Izbornom zakonu: U relativno kratkom razdoblju možemo doći do rješenja

Objavljeno

on

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović je ocijenio da se na dobrom putu da se konačno postigne dogovor o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Ovo je izjavio nakon današnjeg susreta sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Matthewom Palmerom, izvršnom direktoricom za Zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Europskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelinom Eichhorst i predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

“Izuzetno produktivni i pozitivni pregovori. Vrlo smo jasno prepoznali put u kojem možemo u vrlo relativno kratkom razdoblju doći do rješenja za Izborni zakon”, poručio je Čović.

On je ranije danas u sjedištu Delegacije Europske unije u Sarajevu prvo razgovarao sa Palmerom i Eichhorst, a potom je na ovaj susret pozvan i Izetbegović. Prije toga se Izetbegović posebno susreo sa Palmerom i Eichhorst.

Nakon prvog razgovora je izjavio kako je blizu postizanje dogovra o izmjenama Izbornog zakona, te da je izgledno da će se to učiniti u skladu sa prijedlogom bivšeg evropskog komesara za susjedstvo i proširenje Štefana Fülea.

U tijeku dana se očekuje kako će se međunarodni dužnosnici sastati i sa predstavnicima opozicijskih stranaka, piše Večernji List BiH

Je li na pomolu dogovor o izmjenama izbornog zakona?

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari