Connect with us

BiH

Čović: Naša ljubav prema domovini se pokazala jačom od neprijateljske mržnje

Published

on

Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, u povodu 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije “Oluja” uputio je čestitku predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću, predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću i predsjedniku Hrvatskog Sabora Gordanu Jandrokoviću. Čestitku prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

u ime Hrvata u Bosni i Hercegovini i u moje osobno ime ovim putem želim Vama i svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i inozemstvu, a posebno hrvatskim braniteljima, čestitati Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja.

Ujedinjeni hrabrošću, požrtvovnošću i ljubavlju prema domovini, hrvatski su branitelji vojno-redarstvenom operacijom Oluja zaustavili rat, ne samo u Republici Hrvatskoj, nego i u Bosni i Hercegovini.

Vječno praćena dubokom zahvalnošću, njihova nas žrtva podsjeća na snagu i hrabrost hrvatskoga čovjeka. Naša ljubav prema domovini se, u teškim trenucima za cjelokupan naš narod, pokazala jačom od neprijateljske mržnje.

Primjer naših hrabrih branitelja ostaje uzvišenim uzorom i ustrajnim izvorom snage za nastavljanje borbe za slobodu hrvatskoga čovjeka. Borba koju su oni vodili tada traje i danas, iako u drugom obliku i vođena drugačijim sredstvima. To posebno poznajemo i osjećamo mi, Hrvati Bosne i Hercegovine, čija borba za jednakopravnost, slobodu ispoljavanja identiteta, očuvanje kulture i jezika, kao i izbora legitimnih predstavnika našeg naroda na svim administrativno – političkim razinama, još uvijek traje.

Uz izraze osobitog poštovanja, primite prijateljske pozdrave.

Dr. Dragan Čović

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari