Connect with us

BiH

Čović: Nećemo odustati dok ne osiguramo jednakopravnost hrvatskog naroda na svim razinama vlasti

Objavljeno

-

30. obljetnica utemeljenja HDZ BiH Stolac – Hrvatska demokratska zajednica je bila i ostala kralježnica i stožerna stranka hrvatskog naroda, kako 1990.- te tako i danas

U četvrtak navečer je Općinski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Stolac svečano obilježio 30. obljetnicu utemeljenja.

“Velikih 30 godina od osnivanja HDZ-a BiH općinske organizacije Stolac obilježeno je skromno ali svečano, proširenom sjednicom Općinskog odbora HDZ BiH Stolac na kojoj je nazočio i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović”, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Čović je pozdravio nazočne, čestitao je utemeljiteljima, članovima, kao i svim stranačkim sastavnicama Hrvatske demokratske zajednice BiH 30. obljetnicu utemeljenja, HDZ-a BiH.

“Ovo je jedan poseban jubilej, sve što radimo ovih 30. godina pokazuje jednu snagu zajedništva koja je rasla svih ovih godina a posebno tamo gdje zajedništvo treba biti izraženije kao ovdje u Stocu. Danas svjedočimo svemu onome što je Hrvatska demokratska zajednica značila za hrvatski narod, bila kralježnica, stožerna stranka hrvatskog naroda kako 1990.-te tako i danas“, istaknuo je Čović.

“O ovome vremenu od 30 godina ne treba posebno pričati, ovo jedan specifičan način obilježavanja obljetnice, ali ono što svakako moramo naglasiti je, da nema HDZ-a, bojim se da bi puno projekata od Domovinskog rata u BiH izgledalo potpuno drugačije nego što izgleda danas. Puno stvari još nismo ostvarili, možda govorimo o temama o kojima smo govorili i 1996. i 2000. i 2010. A to će biti i dalje tako, dok ne uredimo BiH na način da potpuno osiguramo jednakopravnost hrvatskog naroda na svim razinama vlasti kao konstitutivnog naroda, a te izričaje čujete često ovih dana iz Republike Hrvatske i ne samo predstavnika HDZ-a nego i od onih koji su nas možda 10-15 godina unazad drugačije tretirali kada je u pitanju BiH. Ovo što mi danas imamo je upravo stvaranje preduvjeta da legitimni predstavnici na svim razinama vlasti predstavljaju hrvatski narod kao i druga dva naroda“, kazao je Čović.

Čović je napomenuo i da je Stolac od strateškog interesa za Hrvate u BiH.

“Iskušenja su ispred HDZ-a u gradu koji je strateški interes hrvatskog naroda, ja sam to uvijek na skupovima ovdje naglašavao i ja se nadam da sve ono što smo mi trebali uvjetno s viših razina pratiti kada je u pitanju Stolac, siguran sam da smo do kraja ispratili sukladno obećanjima koja smo davali i to će se nastaviti i ubuduće. Mi se trebamo okrenuti sebi i ne baviti se drugima kada je i ova razina vlasti u pitanju, raditi sve da osiguramo što kvalitetnije uvijete za život našega naroda ovdje, naše mladosti“, kazao je Čović povodom 30. obljetnice HDZ-a BiH u Stocu.

Stjepan Bošković, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Stolac i kandidat stranaka Hrvatskoga narodnog sabora za načelnika općine Stolac govoreći o obljetnici, istaknuo je kako će Hrvati i nakon ovih izbora imati načelnika, kao i većinu u Općinskom vijeću Stolac. Iskazao je zahvalu aktualnim i svim dosadašnjim članovima Općinskog odbora HDZ-a BiH na potpori te svim strankama s hrvatskog političkog spektra koje djeluju u Stocu za korektan dogovor o suradnji za predstojeće lokalne izbore.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas