Connect with us

BiH

Čović o non-paperu: Trebamo napraviti reforme da ne bi govorili o razlazu u BiH

Objavljeno

on

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović prokomentirao je slovenski i hrvatski non-paper te je rekao kako je “non-paper – non-paper i da on postoji”.

“Jasno je da je nešto negdje zapisao, a je li baš onako kako se predočava javnosti. Toliko o tome ima li ga ili nema. Imate i demanti pa onda zašto spekulirati o nečemu što nitko nije vidio. Iz Hrvatske onaj koji je došao je jasan i uz potporu nekoliko članica Europske unije i jučer je dobio punu potporu, ali na isti način je dobio usuglašen tekst kada je u pitanju američka administracija. Trebamo napraviti reforme u BiH da ne bi govorili o razlazu u BiH, jer ako poštujemo Ustav, onda je sve po mojim mjerilima uredu, a ako se nešto treba mijenjati u Ustavu, onda po ustavnim procedurama trebamo se dogovoriti kako to i promijeniti“, rekao je dr. Čović za N1.

Kazao je i da su male šanse da se u Ustavu nešto promijeni.

Ponovio je kako će biti toliko špekulanata oko BiH jer je bilo i zadnjih 30-ak godina, tako da to ne treba iznenaditi.

“Važno je zanima li nas da stvorimo europski sustav vrijednosti i želimo li iskreno u integracijske procese, a da će uvijek biti različitih špekulatana – bit će, koliko mi unutra budemo jaki to će biti naša funkcionalnost.

Ima li smisla da imamo ovako troškovnu vlast: 13 vlada, 13 skupština… Morat ćemo na tome zajedno raditi, svi iz vana dobro došli su, ali ne da razvlašćujemo“, kazao je dr. Čović.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari