Connect with us

BiH

Čović: Pokrenut ćemo razrješenje članova SIP-a odmah

Objavljeno

-

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je nakon današnje sjednice Predsjedništva ove stranke izrazio svoja očekivanja oko daljnjeg procesa formiranja vlasti na razini države i Federacije. Otkrio je i tko će uz njega ići u državni Dom naroda ispred HDZ-a, a potvrdio je i da će Tomislav Martinović i dalje predsjedati federalnim Domom naroda.

Implementacija izbornih rezultata na državnoj, federalnoj i županijskim razinama bila je ključna tema na današnjoj proširenoj sjednici HDZ-a BiH. A Čović očekuje kako bi sve moglo biti završeno u što skorijem roku.

Čović će ponovno biti izaslanik u državnom Domu naroda, a otkrio je kako će uz njega ispred HDZ-a u hrvatskom klubu sjediti dosadašnji predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, kao i Marina Pendeš te Ivo Vincetić.

Također, potvrdio je i kako će Tomislav Martinović nastaviti predsjedati federalnim Domom naroda.

Smatra kako je uspostavljena nova parlamentarna većina između njegove stranke i stranaka “Osmorke” koja može bez problema formirati vlast na razini Federacije.

Odbacio je ranije optužbe kako je njegova stranka ona koja je blokirala u proteklom mandatu. A nije htio nagađati hoće li sada SDA kao stranka koja ima najviše izaslanika u klubu Bošnjaka u Domu naroda blokirati uspostavu vlasti, kao niti hoće li ponovno Visoki predstavnik morati intervenirati.

Osim procesa formiranja vlasti, aktualno je i pitanje razrješenja članova aktualnog Središnjeg izbornog povjerenstva i imenovanja novih članova. A Čović je najavio kako će proceduru pokrenuti odmah, čim se uspostavi nova vlast.

A osim o izbornim rezultatima i formiranju vlasti, u HDZ-u su danas razgovarali i o pripremi za redovito zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora što će se održati u subotu, 4. veljače.

Više u prilogu RTVHB

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari