Connect with us

BiH

Čović s Murphyem: Ne postoje uvjeti za održavanje izbora u BiH, može se dovesti u pitanje legalnost izbornog procesa

Objavljeno

-

Takvo što može dovesti u pitanje potpunu legalnost izbornog procesa, što bi dodatno usložnilo i stvorilo nestabilnost cjelokupnog političkog sustava na svim razinama, istaknuo je Čović

Susret predsjedatelja Doma naroda PS BiH dr. Dragana Čovića i veleposlanika SAD-a Michaela Murphya održan je danas u Sarajevu.

Čović i Murphy razgovarali su o aktualnoj situaciju u BiH, unutarnjim odnosima, Općim izborima kao i procesu reforme Izbornog zakona koje je ostalo otvoreno političko pitanje, unatoč naporima hrvatskih predstavnika da svi pregovori završe dogovorom.

Čović je potvrdio stav koji je jasan i artikuliran u potpunosti. U ovome trenutku ne postoje uvjeti za održavanje izbora u BiH kao ni za implementaciju izbornog procesa, prvenstveno u pogledu konstituiranja gornjih parlamentarnih domova na federalnoj i državnoj razini.

Takvo što može dovesti u pitanje potpunu legalnost izbornog procesa, što bi dodatno usložnilo i stvorilo nestabilnost cjelokupnog političkog sustava na svim razinama, priopćeno je iz HDZ-a BiH. Čović se zahvalio na medijaciji američke administracije, podršci i cjelokupnom angažmanu u BiH.

Regionalni, europski i transnacionalni odnosi također su bili tema razgovora. Čović je naglasio kako Europa mora biti čvrsto opredijeljena na miru i prosperitetu čije je temelje postavila Schumanova deklaracija prije 72 godine i stvorila današnje konture EU.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari