Connect with us

Događaji

Čović: Stijeg hrvatskog naroda koji se vijori na tvrđavi u Jajcu, dovoljno govori o posebnosti ovog mjesta

Objavljeno

on

U povodu 25. obljetnice oslobođenja kraljevskog grada Jajca pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora (HNS) održano je svečano obilježavanje ovog povijesnog dana za grad Jajce.

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović predvodio je visoko izaslanstvo na velikom danu za ovaj grad, kao i jednu od ključnih trenutaka u ostvarenju slobode hrvatskog naroda, kako na prostoru Jajca, tako i čitave Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

U sklopu svečanog obilježavanja položeni su vijenci na središnjem spomen obilježju poginulim braniteljima, nakon čega je uslijedila i sveta misa u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

„Nalazimo se na jednom posebnom mjestu i obilježavanju 13. rujna kojim je ispisana naša velika povijest u ostvarenju naše slobode. Danas, s dubokim pijetetom trebamo se prije svega nakloniti i pomoliti i poslati poruku. Stijeg hrvatskog naroda koji se danas vijori na ovoj tvrđavi, kao i naših junačkih postrojbi dovoljno govore o posebnosti ovog mjesta. Čestitam našem narodu u ovom kraljevskom Jajcu, osobito obiteljima poginulih branitelja i žrtve koju su podnijeli da bi mi s ponosom danas ovdje stajali“, istaknuo je Čović u izjavi za medije.

Bliža kronologija oslobađanja Jajca – Ovo je istina i nju smo dužni svjedočiti

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari