Connect with us

BiH

Čović: Upitno je jesam li trebao zakazati hitnu sjednicu

Objavljeno

-

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, rekao je da je prijedlog Kluba Bošnjaka da se osiguraju novčana sredstva za Opće izbore odbijen većinom glasova, te da je time današnja hitna sjednica okončana.

Naglasio je da temu financiranja izbora politiziraju upravo oni koji posljednje dvije godine čine sve da nema proračuna institucija BiH, zbog čega je upitno je li trebao zakazati hitnu sjednicu.

Kako je kazao, procedure su jasne i o proračunu za prethodnu godinu ne može se raspravljati u svibnju ove godine. Navodi i da je osnova za ovogodišnji proračun u potpunosti drugačija.

Smatra da pri donošenju proračuna institucija BiH mora biti sagledano realno stanje i nada se da će proračun biti usvojen brzo.

– Trenutno smo bez promjena osnovica plaća policajcima, carinicima i ostalima koji i dalje svoja primanja vežu za proračun iz 2020. godine, zbog čega se nadam da će proračun biti usvojen uskoro – istaknuo je Čović.

Čović smatra da je proračun mogao biti usvojen još prije pet mjeseci da je u to uložena potrebna energija, te da su političari već u predizbornoj kampanji zbog čega ne govore o temama kojima se trebaju baviti.

Naveo je da nema razloga za vrijeđanje ministra financija Vjekoslava Bevande, za kojeg se spominju sankcije i kaznene odredbe. Kako je kazao, u pozadini toga je “sarajevska politika” za koju je izborna kampanja odavno počela.

Dodao je da se bez izmjena izbornog zakona ne može govoriti o stabilnosti političkog procesa u BiH, kao i da u BiH već četiri godine institucije ne rade u pravom kapacitetu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari