Connect with us

BiH

Čović: Vlada Federacije BiH bit će imenovana u idućih 15 dana

Objavljeno

-

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Dragan Čović izjavio je kako će mandatar za sastavljanje nove federalne vlade biti imenovan do kraja idućeg tjedna, a da će nova vlada biti imenovana u roku od 15 dana.

Čović je to pred početak zasjedanja HNS-a BiH u 11 sati.

– Sve ono što zajedno radimo zadnjih nekoliko godina danas ćemo utkati u naše zasjedanje, našu deklaraciju, dokumente koje ćemo donijeti. Suštinska poruka je zajedništvo hrvatskog naroda, naš europski put, osigurati stabilnost i mir u BiH, euroatlantsku perspektivu BiH. Naravno, da imamo svoju ustavnu jednakopravnosti i legitimno predstavljanje na svim razinama vlasti kada je u pitanju hrvatski narod kao konstitutivni narod – kazao je Čović.
poster

Komentirajući proces uspostave vlasti prvi čovjek HNS-a kazao je kako se ta priča nastavlja sukladno potpisanom međustranačkom sporazumu te da nakon imenovanja Vijeća ministara BiH slijedi uspostava vladajuće većine u Federaciji BiH.

– Što se tiče Federacije BiH, tu smo već riješili Dom naroda, riješili smo Zastupnički dom, dosta toga smo definirali i vjerujem da ćemo imati mandatara do kraja idućeg tjedna, a čitavu vladu u narednih 15 dana po istoj koncepciji političkog saveza, partnerstva stranaka koje su potpisale sporazum za federalnu razinu vlasti i razinu Bosne i Hercegovine – ustvrdio je Čović.

Dodao je kako vjeruje da će se nakon uspostave vlasti na svim razinama „stvoriti ambijent u kojem će se riješiti pitanje legitimnog izbora hrvatskog člana Predsjedništva BiH”.

Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH završio je svoje današnje zasjedanje ponovnim izborom dr. Dragana Čovića za predsjednika Hrvatskog narodnog sabora BiH, krovne organizacije hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, ali i novi saziv Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora za naredne četiri godine.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari