Connect with us

BiH

Čović: Za nas Vlada FBiH ne funkcionira i u FBiH nema izvršne vlast

Objavljeno

-

”Svi rokovi za poštivanje dogovora su istekli. Naši ministri zbog toga ne dolaze na sjednice i za nas Vlada FBiH ne funkcionira i u FBiH nema izvršne vlasti”, rekao je za Dnevni avaz Dragan Čović, član Predsjedništva BiH i lider HDZ-a BiH.

Čović kaže da je krajnje vrijeme da se koalicijski partneri u vlasti u FBiH ili dogovore da ispoštuju ono što su ranije dogovorili ili da raskinu koalicijski odnos.

”Ne možemo mi glumiti partnerstvo, dok čitavo gospodarstvo i država idu negativnim, katastrofalnim putem i o tome ću razgovarati s gospodinom Izetbegovićem. Ako ne počnemo raditi, bojim se da mi međusobno moramo tražiti druge partnere”, kazao je Čović.

[ad id=”68099″]

Rekao je kako nema ništa protiv prijedloga DF-a da u javna preduzeća uđu istražni organi. No, kaže da ne odustaje od zahtjeva da se prvo smijene članovi uprava koji su ta poduzeća i dovela do katastrofalnog stanja.

”Činjenica je da u nekim od tih poduzeća vlada kaos. Međutim, nitko nema pravo one koji upravljaju tim tvrtkama godinama ostavljati na tim pozicijama omogućujući im da i dalje prave takvo stanje. Bojim se da DF ovakvim ponašanjem potvrđuje moju sumnju ili tezu da netko strateški želi uništiti tvrtke osobito u Hercegovini”, rekao je Čović.

Rekao je kako su HDZ BiH i SDA u razgovorima zadnjih mjesec dana tri puta dogovorili što treba raditi, i koja je dinamika.

”Vrlo precizno smo dogovorili što će se raditi na sjednici Vlade. Ali, svaki put se, tobože, nešto dogodi s dnevnim redom. Zato smo rekli ne želimo više dolaziti na te sjednice Vlade, neka se izvoli poštivati dogovor, jer kako vam neko može biti partner ako se dogovorite, a onda sutra tražite novo rješenje. Zbog toga želim razgovarati, prije svega, s gospodinom Izetbegovićem. I nema više tajnih razgovora, javnosti moramo predočiti o čemu pričamo”, rekao je Čović uoči sastanka s dopredsjednikom SDA.

”Onaj tko želi poslati istražne organe u javna poduzeća mogao je to uraditi i prije mjesec, jer ja sam o tome sa Željkom Komšićem razgovarao i prije pet mjeseci. Danas još pričamo o tome, a tvrtke propadaju. Zato ne vjerujem u iskrenost jednog takvog pristupa. Je li stvarno netko misli da će oni koji su do sada radili, primjerice u HT Eronetu ili Aluminiju, surađivati s istražnim organima i agencijama”, rekao je Čović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari