Connect with us

BiH

Čović: Zaključci koje će HNS usvojiti na zasjedanju bit će obvezujući za sve hrvatske dužnosnike bez iznimke

Objavljeno

-

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović održao je radni sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije.

Sastanak je održan u Domu HDZ-a BiH u Mostaru, gdje je o aktualnoj političkoj situaciji te drugim temama i aktivnostima u ovoj županiji govorio predsjednik Županijskog odbora, Stjepan Bošković.

Također, govoreno je o svim stranačkim aktivnostima izvršne i zakonodavne vlasti na području gradova i općina županije. “Govoreći o aktivnostima pregovaračkog procesa s predstavnicima bošnjačkog naroda, vezano za ograničene izmjene Ustava i izmjene Izbornog zakona, predsjednik Čović je istaknuo kako je legitimno predstavljanje hrvatskog naroda na svim administrativno-političkim razinama vlasti ključno za budućnost Bosne i Hercegovine. Postizanje dogovora o izbornoj reformi, važno je za stabilne odnose sva tri konstitutivna naroda u BiH, kazao je predsjednik Čović, te je istaknuo i potporu međunarodnih partnera, koji su uz Bosnu i Hercegovinu na njenom europskom putu, putu stabilnosti i napretka.

Govoreći o izvanrednom zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora, koje će se održati u subotu 19. veljače, istaknuta je važnost sudjelovanja svih dužnosnika izvršne i zakonodavne vlasti svih razina.

Odluke i zaključci koje će Hrvatski narodni sabor usvojiti na zasjedanju, biti će obvezujuće za sve hrvatske dužnosnike, bez iznimke. Županijski odbor HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije uputio je podršku predsjedniku Čoviću i pregovaračkom timu u svim budućim aktivnostima po načelima koja utvrdi Hrvatski narodni sabor”, priopćeno je iz HDZ BiH.

HNS ide u Strasbourg zbog presude ‘Ljubić’

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari