Connect with us

Politički rentgen

COVID-19 je znakovita opomena egoističnom čovječanstvu!

Objavljeno

on

Nama običnim malim ljudima, preostalo je samo vjerovati znanosti da kolektivni imunitet možemo postići jedino kolektivnom sviješću o brižnom odnosu prema svakom čovjeku i prirodi.

Prvi je korak svakako odgovorno ponašanje i vjera u cjepivo koje će nam zaštititi zdravlje, kako bi se zdravi mogli zdravo brinuti o zdravlju prirode……

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Traganje za teorijama urote glede pandemije koja je snažno pogodila cijeli Svijet i silni trud koji je uložen ne bi li se dokazalo da je virus COVID-19 namjerno proizveden u centrima globalističke moći, legitiman je oblik političko-medijskih špekulacija u želji za senzacionalizmom, no danas, nakon što ističe turbulentna 2020. možemo smireno i puno racionalnije tražiti nultog krivca za koronu koja je podjednako pogodila i moćnike i nemoćne. Sve glavne čelnike najmoćnijih država Svijeta, uključujući i vodeće političke lidere u Hrvatskoj, podjednako je pogodio isti taj virus koji je navodno proizveden za njihove političke urotničke ciljeve.

Razboljeli su se i moćni i nemoćni, bogati i siromašni, liječnici i pacijenti, vjernici i nevjernici!

Teorije urote s jedne strane izgledaju kao profiterski lov u mutnom , jer politika je uvijek koristila „ratove“ u borbi za vlast sa svojim neistomišljenicima, a s druge strane se čini da je traženje krivca u imaginarnim urotama puko pranje vlastite savjesti, bilo da se radi o čovječanstvu, ili svakom pojedincu u našoj civilizaciji.

Navodni urotnici koji su namjerno proizveli bolest uložili su silan trud i enormne svote novca da taj isti virus kojega su urotnički proizvele stave pod kontrolu proizvodnjom cjepiva, a mjere zatvaranja ekonomija izazvale su strahovit pad globalnog gospodarstva koje je na rubu pucanja i imat će dalekosežne posljedice za sve države Svijeta. Takve depresije obično su izazivale ratove, vlade su padale kao kruške, a cijena političkih glava svodila se na mizerni sitniš. Čini se da je jedini rat kojemu danas svjedočimo zapravo rat protiv virusa koji će na kraju biti pobijeđen naukom i ljudskom pameću.

Bog je dao čovjeku toliku slobodu da mu je dozvolio razapeti svog vlastitog sina, koji nam se i ovog Božića ponovo rodio kao znak na putu prema iskupljenju grijeha Svijeta. Bog je dao takvu slobodu čovjeku da mu je dozvolio uništiti prirodu kao Božje djelo i u ovoj COVID epizodi zapravo svjedočim pobuni Božje prirode protiv egoistično čovječanstva i čini se da je ovo samo mala opomena pred tragedijama koje nam se mogu dogoditi ako ne budemo davali Bogu Božje, caru carevo, a prirodi prirodno? Znanstvenici poručuju da nas čekaju nove pandemije, jer su mikrooraganizmi postali otporni na lijekove, cjepiva i antibiotike i to je dramatično upozorenje da čovjek mora mijenjati svoj odnos prema prirodi darovanoj svim budućim pokoljenjima koja će doći poslije naše smrti. Možda je jedini spas za čovječanstvo mijenjati svoj odnos prema Bogu, prema univerzalnom stvaratelju koji je za sve religije, bez obzira kako se zove zapravo jedan te isti.

Teorijama urote nikada nećemo moći oprati vlastitu savjest za sve boli koje svakodnevno nanosimo Božjoj prirodi i kao što je na svakom pojedincu u ovoj krizi zadaća savjesno se pridržavati osnovnih propisanih mjera koje donose vidljive rezultate u zaštiti života, tako nam je i zadaća ljubiti prirodu kao vlastitu majku hraniteljicu. Briga za svaki pedalj naše prekrasne zemlje Hrvatske u budućnosti treba biti najbolje cjepivo protiv svih boleština koje nas pogađaju ili nas mogu pogoditi. Prirodi treba vraćati ono što nam daje, priroda je univerzalna „svjetska banka“ i ako uzimamo, a ne vraćamo s kamatama neminovno ćemo otići u stečaj ili neizlječivu bolest kad-tad.
Priroda je u ovom slučaju s koronom na drastičan način upozorila egoistično čovječanstvo i kaznila ga enormnim kamatama iskazanim u globalnim gospodarskim gubitcima i bit će potrebno gotovo jedno desetljeće za novi rast, kojega sigurno neće biti bez rasta svijesti o odnosu prirode i čovjeka, a ta svijest vrlo brzo će se pokazati kao nužnost za opstanak cijelog čovječanstva.

Pred nama je sudbonosno pitanje. Hoće li čovjek u svoje ruke uzeti takvu slobodu kakvu si je uzeo razapinjući Božjeg sina, pa će na isti način razapeti Božju prirodu da bi ta ista priroda nakon smrti doživjela uskrsnuće nekog novog života?

Nama malim ljudima, preostalo je samo vjerovati znanosti da kolektivni imunitet možemo postići jedino kolektivnom sviješću o brižnom odnosu prema svakom čovjeku i prirodi. Prvi je korak svakako odgovorno ponašanje i vjera u cjepivo koje će nam zaštititi zdravlje, kako bi se zdravi mogli zdravo brinuti o zdravlju prirode.

U tom duhu, svim našim vjernim čitateljima i cijeloj naciji želim sretnu i zdraviju Novu 2021.

Kazimir Mikašek-Kazo

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari