Pratite nas

Crkva prodaje imovinu da pokrije dug Gimnazije

Objavljeno

na

Zbog neispunjenih obećanja vlasti, biskup Komarica prisiljen na radikalne poteze

Financijski problemi banjolučke Opće gimnazije – Katoličkog školskog centra još nisu riješeni jer ta škola za razliku od svih drugih sličnih obrazovnih ustanova, još nije u proračunu Vlade RS-a. Biskup Franjo Komarica je izrazio nadu da ipak neće morati doći do prisilnog zatvaranja ove odgojno-obrazovne ustanove i da će se vlasti RS-a potruditi da povećaju dosadašnji mjesečni grant školi, ali i da prvo dodijele predviđene grantove za protekle mjesece, prenio je Dnevnik.ba

O daljem opstanku i radu ove škole, zbog nedostatka nužnih financijskih sredstava, nedavno su razgovarali biskup banjolučki Franjo Komarica, u pratnji pomoćnog biskupa Marka Semrena i ravnatelja KŠC-a Ivice Božinovića s resornim ministrom Goranom Mutabdžijom te direktorom Republičkog tajništva za vjere u Vladi RS-a Draganom Davidovićem. Predstavnici vlasti su se i ovaj put pohvalno izrazili o dosadašnjem devetogodišnjem radu Opće gimnazije KŠC – Škola za Europu u Banjoj Luci i požalili što je ona zbog dosadašnje neuključenosti u proračun Vlade RS-a dovedena u pitanje za svoj daljnji poželjan i potreban rad.
Uvjeravali su biskupa Komaricu i njegove suradnike kako postoji volja za većom pomoći školi nego što je bila do sada, kada je Vlada pomagala rad škole u obliku (neredovitih) grantova u visini do 50 posto od potrebnih financijskih sredstava, ali da za sada nema novca.
Biskup Komarica se požalio da je Biskupija u velikim dugovima zbog škole i da je prisiljen prodavati preostalu skromnu crkvenu imovinu da vrati dug Gimnazije.
Naglasio je i kako škola i ne mora postojati u Banjoj Luci, ali bi u tom gradu morali opet moći živjeti domaći katolici, kojih više od 90 posto, nažalost, još nema, jer su protjerani.
VL

Što vi mislite o ovoj temi?

Komentar

‘Sluškinje’ usamljene čekale ‘najavljenu kolonu’ na Gornjem gradu

Objavljeno

na

Objavio

Portal narod.hr-a objavio je sliku usamljenih aktivistica za ratifikaciju Istanbulske konvencije na Gornjem gradu, preobučenih u “sluškinje”.

Dok su deseci tisuća ljudi prosvjedovali protiv IK, desetak aktivistica usamljene su uzalud čekale na Gornjem gradu.

Odlazak prosvjednika do Markovog trga je bio najavljen, ali nije se ostvario.  Trebali bi ih ovako češće zeznuti, komentirao je jedan komentator na facebooku 🙂

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Biskup Košić poručio zastupnicima: Ako ste vjernici, katolici: NE SMIJETE DATI SVOJ GLAS ZA IK!

Objavljeno

na

Objavio

Nakon sudjelovanja u dostojanstvenom skupu protiv Istanbulske konvencije obratio bih se narodnim zastupnicima u Hrvatskom saboru:

Dragi zastupniče, draga zastupnice!

Sada je na vama velika odgovornost: dati glas za ili protiv ratifikacije Istanbulske konvencije.

Vlada i predsjednik Vlade uputili su vam zahtjev da glasujete za IK. Pa premda je Vlada jednoglasno poduprla taj prijedlog, ODLUKA JE NA VAMA.

Ako ste vjernici, katolici, vi sljedeći svoju savjest i slušajući glas Pape i biskupa NE SMIJETE DATI SVOJ GLAS ZA IK! Ako i niste katolici, zbog pravnog i moralnog nereda koji bi IK unijela u naše hrvatsko društvo te zbog njezine nadređenosti hrvatskim zakonima čime bi se trajno razarali temelji naše suverenosti, vi također NE SMIJETE DATI SVOJ GLAS ZA IK! Regnum regno non praescribit leges!

Molim se za sve vas, na vama je velika odgovornost! Ako ništa drugo nije uvjerljiv argument za vas, činjenica da je velik dio našega naroda protiv ovakvog nadzakona trebao bi vas zamisliti je li to potrebno!
Neka vam Bog pomogne!

Domoljubi, Hrvati i katolici koji čine većinu, 86% naše nacije, ne žele IK! Rekli su to danas ovim veličanstvenim skupom sa sigurno preko 50 tisuća sudionika!
Pokažite da imate kičmu, da se ne date zaplašiti i da vam je stalo do budućnosti ovog naroda! napisao je mons. Vlado Košić, biskup sisački.

Biskup Košić: Molimo svetog Josipa da bdije nad našim hrvatskim narodom i nad našom domovinom da bi vazda sretna bila!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati