Connect with us

Vijesti

Crnogorski pederi organiziraju gay paradu u srijedu, kad ustanu u podne!

Objavljeno

on

Prva Parada ponosa u Crnoj Gori održat će se prvog radnog dana u tjednu tj u srijedu u podne ispred zidina starog grada Budve, u organizaciji LGBT Foruma Progres, a osiguravat će je više od 400 policajaca, doznaje se u utorak u Podgorici.

[dropcap]Č[/dropcap]elnik LGBT foruma Progres Zdravko Cimbaljević očekuje da će ova manifestacija proći bez incidenata te da će sudionici ulicama proći sigurno i bez neugodnosti.

U Budvi je istodobno organizirano potpisivanje peticije protiv održavanja Parade, a kako javljaju podgorički mediji, već je prikupljeno oko 2.000 potpisa i potpisivanje se nastavlja. Neki građani navode da su protiv najavljenog okupljanja u Budvi na vrhuncu turističke sezone, jer bi se eventualni nemili događaji mogli odraziti na njen ishod.

Ugostitelji budvanskih lokala tijekom prošle noći su u znak prosvjeda prije vremena ugasili glazbu u svojim objektima, a u više dijelova Budve osvanule su osmrtnice s imenom čelnika Progresa Cimbaljevića.

Pogorički mediji najavljuju da će u Paradi ponosa u Budvi sudjelovati i predstavnici crnogorske vlade i čelnici nevladinih organizacija.

Ministar zaštite ljudskih i manjinskih prava Suad Numanović izjavio je da crnogorska vlada podupire njeno održavanje. “Želimo poslati jasnu poruku da je Crna Gora društvo u kome se poštuju ljudska prava i različitosti”, rekao je Numanović najavivši da će vlada poduzeti sve potrebne mjere kako bi mimohod prošao mirno i u tolerantnom ozračju.

Predstavnici LGBT Foruma Progres ističu da će ova manifestacija biti test koji će posvjedočiti jesu li crnogorska država i društvo sazreli u demokratskim promjenama, prije svega u poštivanju ljudskih prava i sloboda.

dnevno.ba/kamenjar.info

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari