Connect with us

Iz Svijeta

U Crnoj Gori uhićeno 20 osoba, planirali napade, zauzeti institucije i uhvatiti Đukanovića

Objavljeno

on

Crnogorska policija uhitila je tijekom noći na nedjelju 20 naoružanih osoba ubačenih iz Srbije u Crnu Goru s ciljem narušavanja odvijanja parlamentarnih izbora u toj zemlji, javio je u nedjelju ujutru podgorički Portal Analitika, pozivajući se na izvore bliske policiji.

Kako javlja taj podgorički medij i televizija Pink M, te su osobe planirale tijekom izbornog dana na teritoriju Crne Gore izazvati nerede i oružane sukobe, pa čak i likvidacije.

Oni su sa sobom unijeli veliku količinu oružja i eksploziva, a na čelu skupine je bivši smijenjeni šef žandarmerije iz Srbije Bratislav Bata Dikić.

Crnogorska policija još nije potvrdila niti demantirala te informacije, te se očekuje njihovo priopćenje.

“Grupa je na temelju dogovora s pojedincima iz jedne političke grupacije planirala terorističke akcije”, navodi Pink M Televizija.
Direktor crnogorske policije Slavko Stojanović izjavio je prošlog četvrtka “da prema operativnim saznanjima postoji mogućnost izazivanja nereda i eventualne eskalacije nemira”, te da su “službenici Uprave policije spremni odgovoriti na sve sigurnosne izazove”.

U Crnoj Gori se u nedjelju održavaju parlamentarni izbori, deseti od uvođenja višestranačja, a četvrti nakon obnove neovisnosti.

Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva, do 11 sati je glasovalo 20,4 posto od 528.817 osoba s biračkim pravom.

Parlamentarne izbore u Crnoj Gori prati 2.600 domaćih i stranih promatrača.

Đukanović: Crna Gora stabilna država, uhićeno 20 terorista iz Srbije

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je u nedjelju, nakon uhićenja terorističke skupine iz Srbije, da je Crna Gora koja danas bira novi saziv parlamenta, stabilna i ozbiljna država te da ne očekuje nikakve incidente.

Direktor Uprave policije Crne Gore Slavko Stojanović potvrdio je Javnom servisu crnogorske televizije da je, na temelju obavještajnih podataka i suradnje s policijama u regiji tijekom noći uhitila 20 građana Srbije, a za jednom osobom i dalje se traga.

Skupina je, kazao je Stojanović, kanila na području Crne Gore tijekom dana i izborne noći izvesti niz terorističkih akcija, izazvati kaos u državi, napasti ustanove sustava ne isključujući i atentate na najviše državne dužnosnike.

Povrđeno je da je na čelu skupine bivši smijenjeni šef žandarmerije iz Srbije Bratislav Bata Dikić.

Policija je o svemu obavijestila državno tužiteljstvo Crne Gore.

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je da je “Crna Gora veoma stabilna država, i tko god misli da se može njome poigravati, završit će kao što su i do sad završavali”, rekao je i dodao kako ne očekuje da danas može biti incidenata.

Pošto je glasao na svome biračkom mjestu Đukanović je novinarima rekao da očekuje da parlamentarni izbori budi pošteni i bez nepravilnosti te da Crna Gora još jednom potvrdi da je stabilna država.

Rekao je kako očekuje da će nakon ovih izbora Crna Gora nastaviti stabilno i dinamično napredovati prema svojim europskim i euroatlantskim ciljevima.

Predsjednik Filip Vujanović rekao je kako očekuje da izbori pokažu punu demokratsku zrelost Crne Gore i istaknu je kao dobar primjer u regiji.

Do 12 sati glasovalo je 158.300 građana ili 29,9 posto upisanih birača, priopćila je Državna izborna komisija.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari