Connect with us

Analiza

CRO OPS – Ekskluzivno – ATJ Lučko taktička medicina

Objavljeno

-

Najelitnija policijska postrojba Republike Hrvatske, Antiteroristička jedinica Lučko, danas slavi svoj 30. rođendan. Njeni pripadnici zaduženi su za izvršavanje najsloženijih zadaća u hrvatskom sigurnosnom sustavu.

Od onih taktičkih, poput riješavanja talačkih situacija i neutralizacije terorističkih prijetnji, preko štićenja stranih državnika, pa do sudjelovanja u mirovnim operacijama, ATJ Lučko pruža gotovo trenutni odgovor na cjelokupni spektar kinetičkih ugroza.

No specijalci iz Lučkog također sudjeluju i u humanitarnim zadaćama, pružaju pomoć prilikom elementarnih nepogoda, rade traganje i spašavanje, pružaju pomoć unesrećenima. U Domovinskom ratu prošli su sva najteža bojišta i bili od neprocjenjive važnosti u obrani i oslobađanju naše domovine.

Osobno imam privilegiju poznavati više pripadnika ATJ-a, sve od reda izuzetno sposobni i kvalitetni ljudi, vrhunski profesionalci, majstori svog poziva. Časni, skromni, od njih se toliko toga može naučiti. Takvi ljudi zaslužuju ono najbolje, kako opremu, tako i uvjete života i rada, koji se uvijek, neprestano moraju poboljšavati, jer jednostavno ne zaslužuju ništa manje. Oni su mač i štit Hrvatske. Dečki, od srca vam žeim sretan rođendan!

Na linku možete pogledati kako pripadnici ATJ-a odrađuju taktičku medicinu, no imajte na umu da je to samo djelić njihovih sposobnosti na tom polju, piše Jan Ivanjek u novoj epizodi Cro Ops-a.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari