Connect with us

Šport

Croatia Rally: Finac Rovanpera učvrstio vodstvo nakon prvog dana

Objavljeno

-

Foto: Hina

Finski vozač Kalle Rovanpera u Toyoti trenutačno je vodeći u ukupnom redoslijedu WRC Croatia Rallyja, nakon prvog dana i osam odrađenih brzinskih ispita.

Rovanpera je pred najbližom konkurencijom stekao prilični odmak pa tako ima minutu i četiri sekunde prednosti u odnosu na belgijskog predstavnika Neuvillea. Od samog početka utrke Neuville je bio glavna prijetnja Rovanperi, ali je nakon četvrtog brzinskog ispita Belgijanac kažnjen s 40 sekundi jer je zakasnio s dolaskom u zagrebački servisni centar.

No, Neuville je odlično odradio četiri poslijepodnevna brzinska testa. S četvrtog mjesta ukupnog redoslijeda se vratio na drugo, no zaostatak za Rovanperom je ostao.

Zaostatak manji od dvije minute za Fincem imaju još samo treći Estonac Ott Tanak (minuta i 23 sekunde) te četvrti Irac Craig Breen (minuta i 35 sekundi).

Tijekom petka vozačima nije bilo lako obavljati zadatke na hrvatskim cestama zbog kiše i klizave podloge pa je osim što boljeg rezultata trebalo izbjeći sve moguće neugodnosti. Francuz Adrien Fourmaux u tome nije uspio te je tijekom trećeg brzinskog ispita izletio sa staze te je probivši ogradu uletio u dvorište jedne obiteljske kuće u Krašiću. Nakon dva brzinska ispita Fourmaux je zauzimao šesto mjesto u ukupnom redoslijedu.

U subotu je na rasporedu novih osam brzinskih testova, a WRC Croatia Rally završava u nedjelju s četiri brzinca.

WRC Croatia Rally (redoslijed nakon 8 od 20 brzinskih ispita):

1. Kalle Rovanpera (Fin / Toyota GR Yaris Rally1) 1h15:35.5

2. Thierry Neuville (Bel / Hyundai i20 N Rally1) +1.04:0

3. Ott Tanak (Est / Hyundai i20 N Rally1) +1:23.3

4. Craig Breen (Irs / Ford Puma Rally1) +1:35.2

5. Oliver Solberg (Šve / Hyundai i20 N Rally1) +2:38.5

6. Elfyn Evans (VB / Toyota GR Yaris Rally1) +2:49.1

7. Takamoto Katsuta (JAP/Toyota GR Yaris Rally1) +3:28.0

8. Gus Greensmith (VB / Ford Puma Rally1) +3:39.6

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari